tatlidede

2022 KOSGEB Pandemi Destek Kredisi Başvuru Nasıl yapılır? Faizsiz, üç yıl geri ödemesiz kredi başvuru şartları

Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren 3 yıl ödemesiz ve faizsiz kredi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Kredi için 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB'e başvurular yapılacak. Krediden salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren şirketler yararlanacak.
  • 11.05.2022 19:21
2022 KOSGEB Pandemi Destek Kredisi Başvuru Nasıl yapılır? Faizsiz, üç yıl geri ödemesiz kredi başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonları ilgilendiren müjdeleri peş peşe açıkladı.

Yargıtay'dan Fazla Mesai ve Kıdem Tazminatı İle İlgili Örnek Teşkil Eden Karar

Esnafa verilen kira desteğinin süresinin 1 ay uzatıldığını belirten Erdoğan, memur maaşlarının da 10 Mayıs'ta hesaplara yatacağını söyledi.Küçük işletmelere faizsiz kerdi müjdesi de veren Erdoğan "KOSGEB vasıtasıyla toplamda 5 milyar lira bütçeli yeni bir destek programı başlatıyoruz. Salgın sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş, istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji alanında faaliyet gösteren filiz şirketler bu desteğe başvurabilecek. Mikro işletmeler 30 bin, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten faydalanacak.

KOSGEB PANDEMİ KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILRI?

Şartları taşıyan mikro veya küçük işletmeler, 3 Mayıs Pazartesi'den itibaren e-Devlet üzerinden KOSGEB aracılığıyla başvurularını yapabilir.

TESKOMB ve Halkbank aracılığıyla esnafa kullandırdırılan kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021'e kadar ertelendi. Esnaflara verilen aylık 1000 lira nakdi destek ile 750 lira ve 500 lira arasındaki kira desteğinin süresi bir ay daha uzatıldı. İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartıldı ve yeniden başlıyor.

KOSGEB KREDİSİNE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI SÜRESİ 1 AY UZATILDI

"TESKOMB kefaletiyle taksit ödemesi yapamayın 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu daha sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB tarafından bankaya ödendi' diyen Erdoğan "Çek ve senetlerle ilgili başka bir düzenleme de Meclis'te gerçekleştiriyor. İş sözleşmelerinin fesih yasağı 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır" dedi.

Kira Ödemelerine 'Salgın' Düzenlemesi

Yorum Yaz