tatlidede
tatlidede

2022 YKS Hangi sorular hatalı/yanlıştı? Sınavında hatalı soru var mı? İŞTE HATALI YANLIŞ SORULAR

ÖSYM TARAFINDAN üniversitelere yerleştirmede bu gün yapılan YKS birinci oturumu sınav soruları nasıldı kolay mı zor mu, hatalı soru var mı?
  • 19.06.2022 17:17
2022 YKS Hangi sorular hatalı/yanlıştı? Sınavında hatalı soru var mı? İŞTE HATALI YANLIŞ SORULAR

YKS sınav kılavuzunda yer alan bilgilere göre sınav sonuçları, önümüzdeki günlerde " www.osym.gov.tr " internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

18 ve 19 Haziran 2022 tarihinde uygulanan YKS Sınavı Soru Kitapçıkları

birinci oturum, ikinci oturum ve üçüncü oturum olarak soru ve cevap anahtarları kısa süre içinde açıklanacak.

Buyün yapılan sınavda ÖSYM tarafından bu saate kadar hatalı bir soru bildiriminde bulunmazken sınava giren öğrenciler arasında birkaç soru ise tartışmalı bulundu. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirm Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2022-YKS sınavı 18-19 Haziran tarihlerinde 3 oturumdan oluşan sınavın ilk oturumu sona erdi.

18 Haziran Cumartesi günü sabah TYT oturumu ile başlayan 2022-YKS sınavı 19 Haziran Pazar günü sabah AYT ve öğleden sonra YDT oturumlarının tamamlanmasının ardından sona erecek.

YKS’ye giren iki milyondan fazla öğrenci sınav soru ve cevap anahtarını ÖSYM’nin resmi adresi üzerinden görüntüleyebilecek.

TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda tamamlanan 2022-YKS sınav sorularına yazımızda paylaştığımız link ile bilgisayarınıza pdf olarak indirebilirsiniz.

2022 sınav sorularının da gün içinde açıklanması bekleniyor.

2022-YKS bir oturumunun tamamlanmasının ardından sınava giren öğrencilerin merakettiği konulardan biri olana ve sosyal mecraalerda araştırılan TYT - AYT - YDT sınav soruları ve cevapları ne zaman açılanacak oldu. ÖSYM tarafından düzenlenen her sınav gibi bu sınavlarında soru ve cevaplarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

YKS soruları ve cevapları araştırılan konular arasında yerini aldı. 18 Haziran ve 19 Haziran’da düzenlenen YKS oturumlarına giren adaylar çıkmış sorulara yoğun ilgi gösteriyorlar. 3 oturumlu olan sınavın ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak.

İşte YKS çıkmış soruları ve cevapları ve merak edilenler…

İşte 2022 YKS SORULARI VE CEVAPLARI (PDF)

Resmi olarak sonuçları 20 Temmuz 2022 tarihinde açıklanacak olan 2022-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları bu linkte yayımlanacak.

2022 YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Nezir Güneş

Yorum Yaz