tatlidede
tatlidede

'2023 Hedefleri Bitti, Yerine 1973 Çözümleri Geldi!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Ekonomi yangın yeri, Sayın Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş” diyen İYİ Parti lideri Meral Akşener çok ciddi eleştiri ve yorumlarda bulundu.
  • 22.12.2021 13:41
'2023 Hedefleri Bitti, Yerine 1973 Çözümleri Geldi!'

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener öncelikle asgari ücrete değinerek; "Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücret 4 ayda eriyecek. Biz 3 ayda bir güncelleme yapılmasını öneriyoruz. Enflasyon sarmalı neticesinde gelen artışlar refahı artırmaz. İktidarın yolu çok kısa süre içinde enflasyonu artırarak asgari ücreti eritir. İşe enflasyonu düşürmekle başlayın" dedi.

Erdoğan'ın Afrikalı gençlerle yaptığı buluşmaya da dikkat çeken Akşener, "Ekonomi yangın yeri, Sayın Erdoğan Mozambikli gençlerin derdine düşmüş. Memleketin meselelerine karşı takınılan şu umursamaz tavra bakar mısınız? Kendisi iki gün önce çıktı bir açıklama yaptı 'Başbakanlığım döneminde döviz rezervini 135 milyar dolara çıkardık. Sonra bir düşüş yaşandı ben o sırada yoktum, Cumhurbaşkanıydım' dedi. Aynen böyle dedi. Arkadaş, sevimli hayalet Casper misali orada değilmiş... Sayın Erdoğan o günleri geçtim, sen şimdi de buralarda değilsin. Bu kur krizinin devamı üretimde ve bankacılık sektöründe krizdir" ifadelerini kullandı.

Akşener konuşmasın "İş bilmez ekibinde el ele verip sebep olduğunu hayat pahalılığıyla karşı karşıya bıraktınız. Bu kafayla giderseniz Allah korusun yoklukla da karşılaşacağız. Bir inat uğruna memlekette ne ocaklar sönüyor. Gardıroptan kıyafet seçer gibi her sabah yeni bir yalan seçiyorlar. Uyguladığın sözüm ona modelle her şey kötüye gidiyorsa tartışılacak yanı yoktur. Sen faizi indirdim diye caka satarken, hızla hiperenflasyona doğru gidiyoruz. Artık ev almak, araba almak neredeyse imkansız. Şu anda tüm yatırımlar durdu, kimse önünü göremiyor" şeklinde devam etti.

"Bizim siyaset anlayışımıza göre muhalefet, iktidarın gözü kulağıdır. İktidarlar milletin ne yaşadığını bilmek zorundadır. İşte o noktada devreye muhalefet girer. İktidara eksiklerini gösterir, çözüm önerilerini sunar. Nitekim bu anlayış doğrultusunda kurulduğumuz günden bu yana çok sayıda öneri sunduk. Bazılarını duymazdan geldiler, bazılarını da kısmen de olsa yaptılar" diyen Meral Akşener yeni sisteme de değindi.

Örtülü Faiz diye bilinen Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, "Dolara çevrilebilir mevduat kavramını 50 yıl sonra yeniden hayatımıza soktu. 2023 hedefleri bitti, yerine 1973 çözümleri geldi. Nas var diye diye gezdi, hayatımıza yepyeni bir faiz tipini soku verdi. Gitti Türk Lirası'nı Dolar'a bağladı. Madem kur farkını ödeyecektin, döviz lobilerinin ekmeğine niye yağ sürdün? Adını faiz koysan bankalar piyasa şartlarına göre davranacaklardı. Hem faiz hem döviz lobisini milletin hazinesinden besleyeceksin. Türk milleti kobay mı, böyle devlet yönetilir mi?" diye sordu.

Meral Akşener ayrıca "Artık Merkez Bankası bankalara yüzde 14'le borç veriyor, bankalar da hazineye yüzde 24 ile satıyor. İki gündür kutlama yapmasını biliyorsunuz o zaman doğalgaz ve elektrik fiyatlarını hemen düşürün. Buyurun hodri meydan” diyerek seslendi.

Yorum Yaz