tatlidede
tatlidede

AK Parti'de Seçimler Üzerine...

AK Parti'de Seçimler Üzerine...

AK Parti’de 31 Mart Genel Seçimleri öncesi hızlı gelişmeler yaşanıyor, bu gelişmeler öyle hızlı oluyor ki inanın takip etmekte bizler dahi zorlanıyoruz.

AK Parti Kurucularından eski il başkanı Nihat Eri ve yönetiminin görevden alınmasıyla birlikte yeni dönem İl Başkanlığı için adaylık başvurusu alınmadan genel merkezin değerlendirmesiyle bu görevi yapabileceklerine inanılan dört isim genel merkeze davet edildi ve bu dört isimden Faruk Kılıç beyin ismi üzerine karar kılındı.

Kızıltepe’de ilçe başkanlığı görevini yürütmüş olan, teşkilat deneyimi bulunan Faruk Kılıç Bey, yeni yapılan görevlendirmenin hemen ardından Mardin’e geldi ve ayağının tozuyla 'Mardin Büyükşehir Belediyesini alma hedefiyle birlikte kimseyi ötekileştirmeden AK Parti’ye aidiyet hisseden herkesi kucaklayacak bir çalışma anlayışı içerisinde hareket edeceğini’ kamuoyuna ifade etti.  Kılıç, yaptığı açıklamanın ardından henüz tam anlamıyla tebrik ziyaretlerini kabul edemeden bu kez de iki resmi başvuruyla sınırlı kalan Büyükşehir adayının açıklanacağı toplantı için Ankara’ya davet edildi.

Siyasetin hızlı gündeminde; Mardin için daha önce de Büyükşehir adayı olmuş ve ciddi de bir oy oranını almayı başarmış olan Mehmet Vejdi Kahraman Sayın Cumhurbaşkanı tarafından grup toplantısında büyükşehir adayı olarak açıklandı.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday toplantısında birlikte fotoğraf verdiği büyükşehir adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın kulağına; “Bu kez Mardin’i istiyorum” dediğini daha sonra orada bulunanlardan öğrenmiş oluyoruz. 

Vejdi Bey’in, bu süreç için önceki adaylığına göre çok daha avantajlı olduğu kesin. Öyle ya, Büyükşehir belediyesine olumlu ya da olumsuz yansıması olabilecek ilçe belediye başkan adayları henüz açıklanmadı. 

Bu isimlerin tespitinde mutlaka ki büyükşehir adayının görüşüne başvurulur.  Belediye başkan adayları açıklanmadığı gibi aslında alanda önemli bir avantaj da henüz Faruk Kılıç ile çalışacak il yönetiminin oluşturulmamış olmasıdır.


Hem il yönetiminin hem de belediye başkanlarının, sahada karşılığı olan, partiye oy getirebilecek  potansiyele sahip insanlardan tespit edilip, ortak paydada değerlendirilip, adaylık ya da yönetim için göreve davet edilmeleri  hem il başkanlığının başarısı, hem de büyükşehir başkanının genel merkeze karşı elini güçlendirecek çok önemli bir avantaj ve argüman olarak ortada duruyor. Bunun ne kadarının gerçekleşeceğini hep beraber takip edip göreceğiz.

Tabii yapılacak bu çalışmanın muhatapları sadece Sayın Kılıç ile Sayın Kahraman da değildir elbetteki. Bu çalışmaların özellikle de başkan adaylarının tespitindeki paydaşları, AK Parti Mardin Milletvekilleri Şeyhmus  Dinçel ve Cengiz Demirkaya, Mardin eski Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu ile Genel Merkez bölge koordinatörü Azmi Ekinci, Mardin İl Koordinatörü Metin Bulut, Yerel Yönetimlerdeki Bölge Koordinatörlüğü görevi nedeniyle Salih Fırat’ın da etkisi olacak mutlaka. Olması da doğal.

Ki zaten bu saydığım isimler, ilçe başkanlarının da görüşüne başvurarak ilçe belediye başkanlıkları için bir toplantı gerçekleştirdiklerini biliyorum.

Bu buz dağının görünen ve görünmesi gereken tarafıdır.

Ancak bir de görünmeyen tarafı var; aday adaylığı için resmi başvurusu olmadığı halde üzerinde çalışılan ya da tavsiye edilen farklı isimler de kulağımıza gelmiyor değil. Bu konuda en doğru kararı yetki makamında bulunanlar vereceklerdir mutlaka ama delik olan kulaklarımıza gelen fısıltılara göre kendisini Cumhurbaşkanımızın Mardin Temsilcisi olarak ilan ederek, kendini dev aynasında görüp, durumdan vazife çıkaran kumdan kalelerin de müdahalesi olmuyor değil!..

Cumhurbaşkanımızın Mardin Temsilcisi olduklarını iddia eden bu kumdan kaleler, AK Parti’nin yeteri kadar belediye başkan adayı bulmakta zorladığı ilçelere aday bulma çabasına girmek yerine, 21 adayın başvurusunun bulunduğu ve aralarında gerçekten de bu işi hakkıyla yapabileceğine inandığımız aday adaylarını beğenmeyip, kendilerince yalnızca Artuklu’yu ihya -ki bize göre Artuklu’yu bozguna uğratıp- dağıtma çabası içerisine girdiklerini duyuyoruz.  Tanımam, bilmem ama 'Ekinci'! diye bir soy isim dolaşıyor kulislerde, bu ismi öneren ‘Sayın temsilciye daha önce “işini yap” demiştim ama belli ki boş bulduğu sahada, boş kaleye top yuvarlayıp, aklı sıra galibiyet alacağını düşünüyor. 

Ne olacağını hep birlikte göreceğiz ama şunu yazmasam içimde kalacak.

Hoş görün lütfen!.. 

Ahir ömründe bulduğu makamı bir defa olsun basitleştirmemek, O makama bir defa olsun yakışır şekilde davranmak bu kadar mı zor geliyor insana. Anlam vermekte zorlanıyorum, benimle aynı görüşü paylaştıklarını bildiğim halde sessiz kalmakta ısrar eden memleketimin etkin ve yetkin insanlarını gördükçe de kadim şehrimin ahalisi adına üzülüyor ve  hayıflanıyorum….. 

Yorumlar

Image
Mazidagli
21.12.2018 / 16:31

Bosuna yalakalik yapma kardes, haberleri yaparken halkin istek ve taleplerini anlatsan, tarafsiz haber yapsaydin daha iyiydi ama sende cok iyi biliyorsun ki Mardin HDP nin kalesidir, dusmez :) burda mesajim duruyor 31 marta kadar ....

Image
Mardin4747
03.12.2018 / 18:13

Büyükşehir Adayı Sn.Mehmet Vejdi Kahraman Çok Doğru Bir Karar ama ilçelerde doğru karar verilirmi bilemiyoruz Sn.Kadir Üründü Abim Çok Haklısın Bu Tür Makam Ve mevkilere Hak eden Kişiler getirilmesi Lazım Saygılarımla.

Image
Angara
30.11.2018 / 21:35

kadir bey kulağına iyi üflenmemiş. soyadı doğrudur. ama isim yanlış. İşitme kaybı varsa fısıltılara kulağı iyi kabart

Image
selahattin
30.11.2018 / 21:28

Eşşehli, marahli, en eyş, Bana ne, boş ver Eşittir Mardin.

Image
Ahmet Demir
30.11.2018 / 18:07

Kadir bey suskun vicdanların sesi olmak böyle bişey. Tebrik ediyorum. harfiyen katılıyorum, imzamı atıyorum.

Image
salih
30.11.2018 / 17:35

hava alanında yediği azar yetmedimi buna. akılanmıyor bu adam yavvv

Image
Mardin4747
03.12.2018 / 18:02

hava limanında kim azarlandı isim verebilirmisin

Yorum Yaz