tatlidede
tatlidede

AK Parti'de Yeni Dönem!

AK Parti'de Yeni Dönem!
2019’da yapılması planlanan ancak bana göre konjoktürel gelişmelerle daha yakın tarihe çekilebilecek seçimler için AK Parti, aralarında Mardin’in de bulunduğu 26 ilde değişikliğe gitme kararı aldı.

Süreç içerisinde oylarını misliyle arttırdığı şehirler dahil olmak üzere Güneydoğu'daki illerin hemen hemen tamamında değişime gidilmesindeki ilginçlik ise dikkatlerden kaçmış değil.

7 Haziran seçimlerinin ardından çözüm sürecinin fiilen bitmesiyle bölgede yaşanan çetin gelişmelerin evresinde göreve gelen AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar’ın dönemi, gerçekten zor bir dönem oldu.  

1 Kasım seçimleri, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sistemi referandumu ve bunlara  eş zamanlı olarak,  Mardin’in farklı ilçelerinde yaşanan çukur ve barikatlar bölgeyi bir kaos ortamına sürüklerken  yerinden yurdundan olan bir halk kitlesiyle beraber  ülkenin 15 Temmuz’da yaşanacak hain darbe kalkışmasına hazırlatıldığı zorlu bir sürecin içinden kendi insiyatifin dışında şekillenen bir yönetimle çalışarak yada çalışmak zorunda kalarak geçen M. Ali Dündar, Ak Parti'nin kayıtlarında en zorlu zamanın başkanı olarak yerini almıştır bence.

İl Başkanlığı ve teşkilatların yenilenme çalışması heyecanını yaşayan şehirlerin arasında bulunan Mardin’de de tıpkı diğer bölge şehirlerinde olduğu gibi beklenenden çok görev talebinde bulunuldu. 

Bölgede şu an yaşanan huzur havasının bu yoğunluğa önemli bir derecede etki ettiğini düşünüyorum. Öyle ki; süreç içerisinde ismi duyulsun PR'ı olsun ya da en azından yönetimde bulunmak için diğer teşkilat mensuplarının bir adım önüne çıksın diye müracaatta bulunmuş olanlarla birlikte resmi müracaatta bulunmayan dışarıdan adayların bulunduğu bir AK Parti klasiğini daha yaşamış olduk.

AK Parti klasiği diyorum zira siyaseti takip eden biri olarak, AK Parti’deki tepe yöneticilerin her defasında “Bizde görev istenmez, verilir” ifadeleri orta yerde dururken heyecanını ortaya koyarak resmi adaylık müracaatında bulunan aday sayısı 33 oldu.

AK Parti’nin yazılı olmayan ama her defasında duymaya alıştığımız o desturu iyi okuyanlar, adaylık müracaatında bulunmayarak beklenen klasiği yaşadı ve bizim için sürpriz olmayan süreç tamamlanmış oldu.

Bu ifadelerimden “Ne yani bundan sonraki seçimlerde aday olmayalım mı diyorsun” diye içlerinden soru soranları duyuyor gibiyim. Bu anlamda, seçimlerde aday olmakla olmamak arasındaki ince nüansın aslında kişinin kendi aynası olduğunu, kendi özgüveni ve inancının kişiye en iyi yol gösterici olabileceğini düşünüyorum.

Altını çizerek takdiri yüce gönüllere bırakırken, farklı seçimlerde resmi müracaatta bulunan adayların dışındaki kişilerin aday olarak açıklanmalarının ardından bu durumu sineye çekip, sosyal medya hesabından bile olsa tek satırlık bir tepki açıklamasına rastlamamış olmam AK Parti’nin bu klasiğinin beklenen bir davranış ve olağan bir durum olarak kabul edildiğini gösteriyor.

Tamamlanan sürecin ardından Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyesi de olan Eczacı Nihat Eri’ il başkanlığı için görevlendirildi.

Adaylar arasında olup saygı duyulacak ve gerçekten bu işi hakkıyla yapabilecek isimlerin parti terbiyesi içerisinde yapılan tercihi saygıyla karşılamaları, bu koltuğa ikinci kez oturacak olan başkanın milletvekilliği yapmış ve partide teşkilat çalışmalarının dışında kalmamaya mümkün mertebe özen göstermeye çalışmış Nihat Eri’nin emeklerine hürmeten anlayışla karşılamış olabilirler.

Ancak adayların kahir ekseriyeti yukarıda işaret etmeye çalıştığım gibi isminin duyulmasını isteyen, ya da türlü beklentilerle teşkilata girmeye çalışanlardan ötede değil.

Mardin Life Gazetesi olarak; uzun yıllardır yaşamaya alıştığımız böylesi süreçleri Ankara’daki güvenilir kaynaklarımızdan da edindiğimiz bilgilerle Mardin kamuoyuyla paylaşarak AK Parti Genel Başkanı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına görücüye çıkacak adayların isimlerini ve müstakbel il başkanının açıklanacağı saati önceden duyurduk. Duyurmakla kalmadık görüşmeden çıkan nihai kararı da dakikalar içinde okuyucularımızla paylaştık.

AK Parti, 2019 seçimlerinin arifesinde partinin kurucuları arasında bulunan ve aynı zamanda Mardin’deki teşkilatın da kurucu il başkanı olup beyefendi kişiliğinin yanı sıra sosyal projelerle de adını duyurmuş olan Eczacı Nihat Eri’yi yeni dönemde teşkilat mensuplarına ağabeylik ve bayraktarlık yapmak üzere görevlendirdi.

Sayın Eri; görevin tevdi edilmesinin ardından eski ve yeni milletvekillerinin de eşliğinde Mardin’e gelerek yeniden görevi devraldı.

Yeni görevlendirmede İlk iki güne bakılacak olursa tam da ismine yakışır bir toparlanma görünüyor. Milletvekilleri ve teşkilat mensupları arasında dini bayramların ruh halini yansıtan katılım ve kaynaşmalara şahit olduk.

Kimilerine göre oluşan bu havanın izdivaçtaki ‘Balayı’ ya da cicim ayları olarak tanımlansa da; siyaseti takip eden gazeteciler olarak bizlerin arzusu, İktidar partisinin Mardin’deki temsilcilerinin hiçbir yargıya kapılmadan sadece ve sadece Mardin’e getirilecek sosyal ve ekonomik kazanımların peşinden el birliğiyle ve ortak akılla Mardini yüceltme ve geliştirme çabası içerisinde olmalarıdır.

Oluşan bu havanın hiçbir zaman kararmadan daima güneşli olarak sürmesi tabiatın kurallarına aykırı olabilir belki ama bu güzel havanın sürmesini ümit ediyoruz.

Ve bizler,  Mardin için hedeflenen çaba ve çalışmanın sözde kalmaması adına Mardin’e ve Mardinli olan her bireye karşı yapılacak katkıyı da zararı da hesaba katarak, iktidar temsilcilerinin şehre karşı duydukları sorumluluğu da sorumsuzluğu da işleyeceğimizi bir kez daha ifade etmekte yarar görüyoruz.

Yorumlar

Image
Murat
29.12.2017 / 23:32

Ak partinin klasiği olur da kadir üründür klasiği olmazmı? Çok güzel bir yazı olmuş yine.

Image
Deriye
31.12.2017 / 12:45

Arkadaşlar etik olun önce eleştiri kabul edin sonrada işinizi yapın yorumlarımı yayınlamadığınız için hakkınızda şikayetçi olacağım yazıklar olsun sizin gibilerinin elinde mardin

Image
mehmet
30.12.2017 / 16:52

Ye eyni:)

Yorum Yaz