tatlidede
tatlidede

Alice Calaprice kimdir? Alice Calaprice kitapları ve sözleri

Alman editör ve yayıncı Alice Calaprice hayatı araştırılıyor. Peki Alice Calaprice kimdir? Alice Calaprice aslen nerelidir? Alice Calaprice ne zaman, nerede doğdu? Alice Calaprice hayatta mı? İşte Alice Calaprice hayatı...
  • 04.12.2022 09:00
Alice Calaprice kimdir? Alice Calaprice kitapları ve sözleri
Alman editör ve yayıncı Alice Calaprice edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Alice Calaprice hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Alice Calaprice hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Alice Calaprice hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...

Doğum Tarihi:

Doğum Yeri: 15. Kasım 1941 Berlin

Alice Calaprice kimdir?

Alice Calaprice Kitapları - Eserleri

  • Sevgili Einstein

Alice Calaprice Alıntıları - Sözleri

  • 1936 yılında, bir 6. sınıf öğrencisinin sorduğu; “Bilim adamları dua eder mi?” sorusuna cevaben aşağıdaki mektubu göndermiştir: “Bilim adamları, tüm olayların doğa kanunlarına bağlı olduğuna inanır. Dolayısıyla bir bilim adamı, olayların akışının dua, yani, doğaüstü bir şekilde ortaya konan bir arzu sonucu değişeceğine inanmaya eğilimli olmaz. Bununla birlikte, itiraf etmemiz gerekir ki bu güçlere dair bilgimiz eksik, böylece en üst düzeyde nihai bir ruhun varlığına inanmak kişinin kendi inancına kalıyor. Böyle bir inanç da bilimdeki güncel gelişmelere rağmen oldukça yaygın. Ama aynı zamanda, bilimin ciddi olarak peşindeki herkes, evrenin yasalarında apaçık bir biçimde insandan çok daha yüce bir ruhun olduğuna ikna olmuş durumda. Bu şekilde, bilimle ilgili olmak da, daha naif birinin dindarlığından farklı olarak bir tür dini inanç gibi görülebilir. İçten Selamlarımla, A. Einstein” (Sevgili Einstein)
  • “En iyi, zevk aldığın şeylerle uğraşırken öğrenirsin, o kadar ki zamanın nasıl geçtiğini bile anlamazsın.” (Sevgili Einstein)
  • İnsanlar kendi amaçlarını veya fikirlerini meşru kılar (Sevgili Einstein)
  • İnsanlar duyduklarını süsleyerek kişiselleştirir ve aynı hikâyeyi yeniden anlatırken kendi yorumlarını da katarlar. (Sevgili Einstein)
  • “Bana göre en korkuncu, bir okulun prensipte korku, güç kullanımı ve yapay otoriteyle yönetilmesidir. Bu davranış tipi; öğrencilerin sağlıklı duygularını, içtenliğini ve özgüvenini yok etmekten başka işe yaramaz.” (Sevgili Einstein)
  • “Einstein, Hans Albert’e notlarıyla ilgili endişe etmemesini söylerken kendi okul yıllarından bahseder, ileriki hayatında başarılı olmak için yüksek not almanın gerekli olmadığını anlatırdı.” (Sevgili Einstein)

Yorum Yaz