tatlidede

Arapça ve Kürtçe Ağıtlarla Toprağa verildi

Ömerli ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan askerin cenazesi Arapça ve Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.
  • 04.09.2019 15:29
Arapça ve Kürtçe Ağıtlarla Toprağa verildi

Şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın naaşı, son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin’in Ömerli ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından Tavuklu Mahallesi mevkisinde menfeze tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın naşı Ömerli Devlet Hastanesinden alınarak Salih Köyüne getirildi.

Türk bayrağına sarılı tabutu son kez baba evinin önüne getirilen şehit askerin cenaze aracına çıkan ve eşinin askeri elbisesini giyen 7 aylık hamile eşi Fatma Acar’ın, "İki ay kalmıştı, iki ay sonra kızını kucağına alacaktın. Sana bunu yapanları Rabbim kahroperişan etsin." sözleri yakınlarını ve silah arkadaşlarını gözyaşlarına boğdu.

Cenaze aracından alınan naşı için ilk olarak köy meydanında bir cenaze töreni düzenlendi. Burada şehidin annesi Derya Acar ve eşi Fatma Acar tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Törenden sonra cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı köy mezarlığına getirilerek helallik istendi. Şehidin naaşı, daha sonra yapılan . İl Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu duaların ardından törenle toprağa verildi.

Şehidin mezarına toprak dökülürken, askeri maganda saygı atışı yaptı. Şehidin yakınları ise gözyaşlarına hakim olamazken Arapça ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Toplanan kalabalık sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Defin işlemlerin ardından Mardin Valisi Mustafa Yaman, Türk bayrağını öperek, şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın babası Alaadin Acar’a teslim etti

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar’ın uğurlama törenine, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşar, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, şehidin ailesi, korucular ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz