tatlidede

Beyin Gücünü Geliştirme - Ahmet Ayhan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Beyin Gücünü Geliştirme kimin eseri? Beyin Gücünü Geliştirme kitabının yazarı kimdir? Beyin Gücünü Geliştirme konusu ve anafikri nedir? Beyin Gücünü Geliştirme kitabı ne anlatıyor? Beyin Gücünü Geliştirme PDF indirme linki var mı? Beyin Gücünü Geliştirme kitabının yazarı Ahmet Ayhan kimdir? İşte Beyin Gücünü Geliştirme kitabı özeti, sözleri, yorumları ve incelemesi...
  • 26.05.2022 22:00
Beyin Gücünü Geliştirme - Ahmet Ayhan Kitap özeti, konusu ve incelemesi

Kitap Künyesi

Yazar: Ahmet Ayhan

Yayın Evi: Kum Saati Yayınları

İSBN: 9786053920342

Sayfa Sayısı: 190

Beyin Gücünü Geliştirme Ne Anlatıyor? Konusu, Ana Fikri, Özeti

Her insanda doğuştan gelen muazzam bir zihinsel potansiyel var... Ama konunun uzmanlarına göre, birçok kişi bu potansiyelinin ancak %4-8 arası bir kısmını kullanıyor. Ve tüm gelişmelere rağmen, beyin hâlâ insan vücudunun çalışması hakkında en az şey bilinen organı...

Beyin gerçekleri, başarılı bir eğitimin insanın öncelikle kendini tanıması ve keşfetmesine, nasıl öğrendiğini öğrenmesine bağlı olduğunu gösteriyor. İnsan beyni yaratılış itibarıyla bir öğrenme programıyla yüklü olarak geliyor. Ancak bu programın yanında kullanıcı el kitabı mevcut değil. Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçiyor ve kullanılmaz hâle geliyor. Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise, öğrenmenin öğrenilmesi...

Beyin Gücünü Geliştirme Alıntıları - Sözleri

  • Yapabileceğinize de, yapamayacğınıza da inanırsanız, haklı çıkarsınız.
  • Tüm insanlar kendi beyinlerinin mimarıdır.
  • Nasıl oluyor da çoğu insan yeni aldığı cihazların kullanımı konusunda müthiş bilgileri tüm ayrıntıları ile zihninde tutarak gerektiğinde kullanıyor; fakat "hafızam kötü" diyerek kendini etiketliyor. Kendinizle ilgili çok ilginç ve duygusal anıları mucizevi bir şekilde hatırlıyorsunuz. Bazen bir müzik parçası, bazen bir görüntü, belki de bir his sizi çok eskilerden anılara götürüyor ve anıları tüm ayrıntılarıyla tekrar yaşıyorsunuz ve gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz ve hafızanız çok kötü, öyle mi?
  • Üzerinde merak ve ilgi etiketi taşımayan bilginin beyne girmek için gerekli vizeyi alması mümkün değildir. Bu yüzden de 'merak, ilmin hocasıdır' denilmiştir. İnsanlar yalnızca öğrenmeyi isterlerse öğrenirler. Kendilerini, merak ve ilgilerini beslerlerse geliştirebilirler. Enerji ve güçlerinin kaynağı kendileridir. Bir bilgiyi şuurlu olarak istemeyen ve bulduğunu da şuurlu olarak özümsemeyen ve kullanmayan kişi, aslında öğrenmeyi başaramamış demektir.
  • Beynimizi kullanmada ustalaşmak başarı adına atılmış en önemli adımdır. Unutmayalım! Başarı tamamen bir tercih meselesidir. Ya başarılı olmayı seçeriz ya da...
  • Hedefini belirleyen ve bunun için çaba gösteren insana dünya saygı ile yol verir.
  • ♧ Tam olarak anlayamadığımız konular... ♧ Rakamlar,isimler... ♧ Tekrarlamadığımız bilgiler... ♧ İstemeden,zorunlu olduğumuz için öğrendiklerimiz...
  • Üzerinde merak ve ilgi taşımayan bilginin beyne girmesi mümkün değildir.
  • Kitap okurken genelde her iki beyin lobu birlikte, koordineli bir şekilde çalışmak zorunda kaldığından, kitap okumak beyin loplarının dengeli gelişiminde en faydalı faaliyetlerdendir.. Halbuki, TV izleme, sağ lobu genelde pasif durumda bırakmaktadır. Bu yüzden de beyin gelişimine pozitif bir katkı sağlamamaktadır..
  • Yeni gelen bilgi ne kadar çok uyarıcıyı içinde barındırarak gelmişse, hatırlanması o kadar kolaylaşacaktır : renk, se, koku vb.
  • Gerekli olan bilgiler için zihninize komut verin: 'Bu bilgiyi hatırla.'
  • Çok soğuk bir kış gününde yaşlı alimlerden birisi pencereden dışarıyı seyrediyormuş . Sokaktan geçen yoğurtçunun sesini duymuş ve hanımına “ Tas getir de yoğurt alalım” demiş . Hanımı “ Yoğurdumuz var ihtiyacımız yok “ deyince alim : “ Bizim ihtiyacımız yok ama yoğurtçunun ihtiyacı var ki bu soğukta sokaktan birkaç kez geçti.” demiş. İyi insan olmak başkadır , insanlara iyiliği dokunan insan olmak başkadır. İyi insan ve insanlara iyiliği dokunan insan olmak dileğiyle..
  • Yedi ton ağırlığındaki bir cray bilgisayarı bir saniyede dört yüz milyon hesap yapsa bile, beynin bir dakikada yapabildiğini başarabilmesi için yüz yıl gibi bir süre gerektirir.
  • Bin defa duymaktansa bir defa görmek yeğdir. Çin atasözü de bu gerçeğe parmak basmaktadır...

Beyin Gücünü Geliştirme İncelemesi - Şahsi Yorumlar

Yaşamın içinde yanı başımızda olması gereken kitaplardan diyebilirim.Ve yine benim karalamayacağım diyerek başladığım fakat bitimine doğru baktığım da üzerinde notlar olan, satırlarının altları çizili depdebeli bir çalışma bulduğum kitaplar serisinde çoktan yerini aldı... (Halil İbrahim Koç)

geliştiremediklerimizden misiniz ?: bu konuyla biraz ilgili olanlar için bilgiler yetersiz ve yüzeysel çok pratik bilgi içeren reçeteler yok.hiçbir fikri olmayan biri içinse kafasında bi çerçeve oluşturmak adına güzel bir kitap.akademik dili yok sade ve anlaşılır. (Hamide Şimşek)

Beyin Gücünü Geliştirme PDF indirme linki var mı?

Ahmet Ayhan - Beyin Gücünü Geliştirme kitabı için internette en çok yapılan aramalardan birisi de Beyin Gücünü Geliştirme PDF linkidir. İnternette ücretli olarak satılan çoğu kitabın PDFleri bulunmaktadır. Ancak bu PDF'leri yasal olmayan yollarla indirmek ve kullanmak hem yasalara hem de ahlaka aykırıdır. Yayın evlerinin sitesinden PDF satılıyorsa indirebilirsiniz.

Kitabın Yazarı Ahmet Ayhan Kimdir?

Ahmet Ayhan Kitapları - Eserleri

  • Beyin Gücünü Geliştirme
  • Türkiye'nin Teknolojiyle Sınavı
  • Halkla İlişkiler

Ahmet Ayhan Alıntıları - Sözleri

  • Beynimizi kullanmada ustalaşmak başarı adına atılmış en önemli adımdır. Unutmayalım! Başarı tamamen bir tercih meselesidir. Ya başarılı olmayı seçeriz ya da... (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Yapabileceğinize de, yapamayacğınıza da inanırsanız, haklı çıkarsınız. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Nasıl oluyor da çoğu insan yeni aldığı cihazların kullanımı konusunda müthiş bilgileri tüm ayrıntıları ile zihninde tutarak gerektiğinde kullanıyor; fakat "hafızam kötü" diyerek kendini etiketliyor. Kendinizle ilgili çok ilginç ve duygusal anıları mucizevi bir şekilde hatırlıyorsunuz. Bazen bir müzik parçası, bazen bir görüntü, belki de bir his sizi çok eskilerden anılara götürüyor ve anıları tüm ayrıntılarıyla tekrar yaşıyorsunuz ve gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz ve hafızanız çok kötü, öyle mi? (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • ♧ Tam olarak anlayamadığımız konular... ♧ Rakamlar,isimler... ♧ Tekrarlamadığımız bilgiler... ♧ İstemeden,zorunlu olduğumuz için öğrendiklerimiz... (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Hedefini belirleyen ve bunun için çaba gösteren insana dünya saygı ile yol verir. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Üzerinde merak ve ilgi taşımayan bilginin beyne girmesi mümkün değildir. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Gerekli olan bilgiler için zihninize komut verin: 'Bu bilgiyi hatırla.' (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Bin defa duymaktansa bir defa görmek yeğdir. Çin atasözü de bu gerçeğe parmak basmaktadır... (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Yedi ton ağırlığındaki bir cray bilgisayarı bir saniyede dört yüz milyon hesap yapsa bile, beynin bir dakikada yapabildiğini başarabilmesi için yüz yıl gibi bir süre gerektirir. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Tüm insanlar kendi beyinlerinin mimarıdır. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Kitap okurken genelde her iki beyin lobu birlikte, koordineli bir şekilde çalışmak zorunda kaldığından, kitap okumak beyin loplarının dengeli gelişiminde en faydalı faaliyetlerdendir.. Halbuki, TV izleme, sağ lobu genelde pasif durumda bırakmaktadır. Bu yüzden de beyin gelişimine pozitif bir katkı sağlamamaktadır.. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Yeni gelen bilgi ne kadar çok uyarıcıyı içinde barındırarak gelmişse, hatırlanması o kadar kolaylaşacaktır : renk, se, koku vb. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Çok soğuk bir kış gününde yaşlı alimlerden birisi pencereden dışarıyı seyrediyormuş . Sokaktan geçen yoğurtçunun sesini duymuş ve hanımına “ Tas getir de yoğurt alalım” demiş . Hanımı “ Yoğurdumuz var ihtiyacımız yok “ deyince alim : “ Bizim ihtiyacımız yok ama yoğurtçunun ihtiyacı var ki bu soğukta sokaktan birkaç kez geçti.” demiş. İyi insan olmak başkadır , insanlara iyiliği dokunan insan olmak başkadır. İyi insan ve insanlara iyiliği dokunan insan olmak dileğiyle.. (Beyin Gücünü Geliştirme)
  • Üzerinde merak ve ilgi etiketi taşımayan bilginin beyne girmek için gerekli vizeyi alması mümkün değildir. Bu yüzden de 'merak, ilmin hocasıdır' denilmiştir. İnsanlar yalnızca öğrenmeyi isterlerse öğrenirler. Kendilerini, merak ve ilgilerini beslerlerse geliştirebilirler. Enerji ve güçlerinin kaynağı kendileridir. Bir bilgiyi şuurlu olarak istemeyen ve bulduğunu da şuurlu olarak özümsemeyen ve kullanmayan kişi, aslında öğrenmeyi başaramamış demektir. (Beyin Gücünü Geliştirme)

Yorum Yaz