# Anita Brookner kimdir? Anita Brookner kitapları ve sözleri

> Yazar Anita Brookner hayatı araştırılıyor. Peki Anita Brookner kimdir? Anita Brookner aslen nerelidir? Anita Brookner ne zaman, nerede doğdu? Anita Brookner hayatta mı? İşte Anita Brookner hayatı...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/biyografi/anita-brookner-kimdir-anita-brookner-kitaplari-ve-sozleri
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-12-24T04:00:11+03:00
- Güncelleme: 2022-12-24T04:00:11+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: BİYOGRAFİ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/12/24/anita-brookner-kimdir-anita-brookner-kitaplari-ve-sozleri-364384.jpg

Yazar Anita Brookner edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Anita Brookner hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Anita Brookner hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Anita Brookner hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1928
Doğum Yeri: Herne Hill
Anita Brookner kimdir?
Londra'da, Polonya kökenli egzantrik bir aile ortamında büyüyen Anita Brookner, daha erken yaşlarda bu çevrenin kısıtlamalarını hissetmeye başladı. Akademi eğitimi ona her şeyden önce ailesinden kaçma fırsatını ve Fransa'ya giderek yeni yerler tanıma olanağını sunduğu için cazip geliyordu. Hayatının büyük bölümünü akademilerde geçirdi, hiç evlenmedi.
Aslında bir sanat tarihçisi olan ve Londra'daki Courtauld Enstitüsü'nde dersler veren Brookner, özellikle XVIII., XIX. yüzyıl Fransız ressamları üzerine Watteau, Greuze, David yaptığı çalışmalarla tanınmıştır. Ayrıca bu dönemin edebiyatıyla da ilgilenmiş, Balzac, Flaubert ve özellikle de Stendhal'in romanlarına büyük hayranlık duymuştur. Stendhal'de en beğendiği özelliklerin zekâsı, cesareti, duygusallıktan kaçınması ve ironisi olduğunu söyler. Eleştirmenler, bu özelliklerin Brookner'in romanlarında da bulunduğuna dikkat çekmişlerdir.
--reklam--
Anita Brookner Kitapları - Eserleri
Hotel Du Lac
Hotel du Lac
Uzak Dostlar
Özel Bir Görüş
Uzak Dostlar
Yanlış İlişkiler
--reklam--
Anita Brookner Alıntıları - Sözleri
Oysa umudun beklentiden daha uzun sürdüğü durumlarda sonuç düş kırıklığı olurdu. (Özel Bir Görüş)
"Elbette," dedi Edith, kahvesinin içine koyduğu banyo tuzIarına benzer toz şeker parçalarını karıştırırken, "tavşanın da kaplumbağa lobisinin propagandasından etkilenmiş olabileceğini; gerçekte daha sakınımlı, daha ölçülü, daha yavaş davranması gerektiğini ileri sürebilirsin. Ancak tavşan kendi üstünlüğüne hep inanmıştır. İşin aslına bakacak olursan, kaplumbağayı çekinilecek bir rakip olarak görmez tavşan, bunun için de hep kazanır" diyerek sözünü bitirdi. "Tabii, yaşamda demek istiyorum. Kurmaca yapıtlarda hiç olmaz bu. En azından, benimkilerde olmaz. Yaşam gerçekleri benim yazdığım türden kurmaca yapıtlara giremeyecek denli korkunçtur. Zaten okurlarım da bu gerçekleri romanlarında bulmayı istemezler hiç. Biliyorsun, Harold, okurlarım temelde erdemli kişiler. Onlar açısından -tabii benim de açımdan- evrak çantası taşıyan şu çoğul orgazm meraklısı kızlar başka yerlere gidebilirler. Gereksinimleri uygun bir biçimde karşılanabilir onların. Ne de olsa her pazar yerinde işportacılar bulunur." (Hotel Du Lac)
...oysa bu mutlu son hiçbir zaman
 gelmemişti... (Özel Bir Görüş)
...belli belirsiz bir heyecan kapladı içini.
Neredeyse reklamlara inanacaktı... (Özel Bir Görüş)
"Ne aptalmışım, dedi içinden. Benim sevgiye ulaşma çabalarımı çok kötü kullandılar." (Yanlış İlişkiler)
Cezaevi mahkumiyetine dönüşmüş yaşamını tam anlamıyla içine sindirebilmiş değildi, kendisinde duygu benzeri bir şey uyandırıp uyandırmayacağını yoksa sonsuza kadar duygulara veda mı etmiş olduğunu merak ediyordu. (Özel Bir Görüş)
...bütün bunlar hep çok okumaktan oluyor,
 biliyorsun değil mi..? (Özel Bir Görüş)
...gün ışığına dayanamayacak türden
düşsel bir dünyanın çekiciliğine kapılmıştı... (Özel Bir Görüş)
...çoktan aklını yitirmiş olduğundan
bir tehlike kalmamıştı... (Özel Bir Görüş)
"Peki, tüm mitler arasında en güçlü olan mit hangisidir?" diye sözünü sürdürdü Edith, hafiften çınlayan bir ses tonuyla. Bu arada Harold hesabı istemek üzere garsona ölçülü bir el işareti yapmıştı. "Kaplumbağayla tavşan mitidir," dedi. "İnsanlar, özellikle de kadınlar bu mitten hoşlanırlar. Sanırım, şu nokta dikkatini çekmiştir Harold: Kitaplarımda erkek kahramanı elde edenler hep fare suratlı, çekicilikten uzak kızlardır. Erkek kahramanla fırtınalı aşklar yaşayan ve her şeye tepeden bakan baştan çıkarıcı kadınlar çatışmalardan her zaman yenik ve şaşkın çıkarlar. Her zaman kaplumbağa kazanır. Tabii, bir yalan bu," dedi, keyifli ama güven dolu bir tavırla. Bu arada, yemekte olduğu kivi farkına varmadan çatalından yine tabağına kaymıştı. "Gerçek yaşamda kazanan, hiç kuşkusuz, tavşandır. Her zaman o kazanır. Çevrene şöyle bir bak. Ben şunu iddia ediyorum ki Ezop aslında kaplumbağa pazarı için yazıyordu. Kanıta gerek yok," dedi sesi heyecanla yükselerek. "Tavşanların okuyacak vakitleri yok. Oyunu kazanmakla meşgul onlar. Söylenegelense tam tersi yönde, çünkü gerçekte avuntuya gereksinimi olan kaplumbağanın kendisi. Tıpkı yeryüzünü miras olarak alacak yumuşakbaşlılar gibi," diye ekledi Edith, kısacık bir an gülümseyerek. (Hotel Du Lac)
Kadınlar erkeklerin hangi davranışlarına katlanırlarsa katlansınlar ama ilgisizliğe hiçbir zaman rıza göstermemeliler. (Uzak Dostlar)
"Herşeyi anlıyorum." (Yanlış İlişkiler)
"Gerçek yaşamda kazanan, hiç kuşkusuz, tavşandır. Her zaman o kazanır. Çevrene şöyle bir bak. Ben şunu iddia ediyorum ki Ezop aslında kaplumbağa pazarı için yazıyordu. Kanıta gerek yok," dedi sesi heyecanla yükselerek. "Tavşanların okuyacak vakitleri yok. Oyunu kazanmakla meşgul onlar. Söylenegelense tam tersi yönde, çünkü gerçekte avuntuya gereksinimi olan kaplumbağanın kendisi. Tıpkı yeryüzünü miras olarak alacak yumuşakbaşlılar gibi," diye ekledi Edith, kısacık bir an gülümseyerek. (Hotel Du Lac)
...hepsi de ne kadar mutsuzdular.
Hepsi de tutsaktı, kaçamıyorlardı.
Sanki kendisi de... ... (Özel Bir Görüş)
...kendini uzun bir uykudan uyanmış gibi hissediyor,,, bütün bunların gerçek olmasından korkuyor,,, (Özel Bir Görüş)
“-haven’t you learned that there is no such thing as complete harmony between two people, however much they profess to love one another? haven’t you realized how much time and speculation are wasted, how much endless mythological agonizing goes on, simply because they are out of phase? haven’t you seen how the light touch sometimes, nearly always, in fact, is more effective than the deepest passion?
-yes, i have seen that
-then, my dear, learn to use it. you have no idea how promising the world begins to look once you’ve decided to have it all for yourself. and how much healthier your decisions are once they become entirely selfish. it’s the simplest thing in the world to decide what you want to do (or, rather, what you don’t want to do) and just to act on that.” (Hotel du Lac)
İnsan her zaman rüzgârın yönünü kırkılmış kuzuya çeviremez. (Uzak Dostlar)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/biyografi/anita-brookner-kimdir-anita-brookner-kitaplari-ve-sozleri)