# Ergun Hiçyılmaz kimdir? Ergun Hiçyılmaz kitapları ve sözleri

> Türk Gazeteci, Yazar Ergun Hiçyılmaz hayatı araştırılıyor. Peki Ergun Hiçyılmaz kimdir? Ergun Hiçyılmaz aslen nerelidir? Ergun Hiçyılmaz ne zaman, nerede doğdu? Ergun Hiçyılmaz hayatta mı? İşte Ergun Hiçyılmaz hayatı...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/biyografi/ergun-hicyilmaz-kimdir-ergun-hicyilmaz-kitaplari-ve-sozleri
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-10-16T11:00:02+03:00
- Güncelleme: 2022-10-16T11:00:02+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: BİYOGRAFİ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/10/16/ergun-hicyilmaz-kimdir-ergun-hicyilmaz-kitaplari-ve-sozleri-334783.jpg

Türk Gazeteci, Yazar Ergun Hiçyılmaz edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Ergun Hiçyılmaz hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Ergun Hiçyılmaz hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Ergun Hiçyılmaz hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Doğum Tarihi: 1942
Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye
Ergun Hiçyılmaz kimdir?
1942 yılında Eskişehir'de doğdu. Gazetecilik hayatı 1960'da başladı. Akşam, Yeni Sabah, Yeni İstanbul, Günaydın, Fotospor, Tercüman, Güneş, Nokta, Yankı, Hürgün gibi yayınlarda çalıştı. Bu yayınlarda muharrirlikten yayın müdürlüğüne kadar etkin görevler üstlendi.

Yaprak Sanat Dergisi'ni yayınlayan Hiçyılmaz'ın Yelken, Güney, Varlık, Hisar gibi dergilerde şiir ve öyküleri yayınlandı. Bu arada Barış Dergisi'nin şiir ödülünü kazandı.

Gazeteciler Cemiyeti, TSYD gibi kuruluşların 27 kez başarı ödülünü alan Hiçyılmaz, 1986'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin spor yazarlığı dalında "Yılın Gazetecisi" ödülüne layık görüldü. 1993 yılında ise Altın Kitaplar ödülünü kazandı. Ergun Hiçyılmaz'ın spor yazarlığı konusunda Türk Spor Tarihi, Sporun Yapısal Analizi, Spor Yazarı, Beşiktaş, Futbol, Türkiye'de Sporun Öyküsü, Atatürk'ün Gençlik ve Spor Politikası, Sporda Batılılaşma Hareketi, Niçin Kitlesiz Spor Değil, Sporda Ünlüler Ansiklopedisi, gibi kitapları vardır.

Osmanlı dönemini inceleyen Teşkilât-ı Mahsusa ve Kurtuluş Savaşı'nda Casusluk Örgütleri, isimli yayınlardan sonra yazarın son çıkan kitapları şunlardır:

Eski İstanbul'da Muhabbet (cep), Çengiler Köçekler Dönmeler Lezolar (cep), Başverenler Başkaldıranlar, Gizli Servisler, Beni Toprağıma Gömün, Cellâtları da Asarlar (Altın Kitapları) Meyhaneler, Kabadayılar ve Yosmalar (Pera Orient), İsyan Benim Adımdır (Bilge Karınca) Çerkes Ethem (Varlık), Son İstanbullu, Fi Tarihi, İpsiz Recep (Bilge Karınca).

Hiçyılmaz'ın Teşkilât-ı Mahsusa Casusluk Örgütleri ile Bozkurt Yazarı Ajan Armstrong, Dargınam Sana Hayat/Zeki Müren, Kitapları da Kamer Yayınları tarafından okurlarına ulaştırıldı.

Türkiye'de ilk sesli kitabın yazarı da olan Hiçyılmaz, yazılarını "Fi Tarihi," ve "Hayat Sayfaları" başlıklarıyla Sabah grubunda sürdürüyor. Takvim ve Sabah'ta yazan ve halen Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi bulunan Hiçyılmaz bunun yanı sıra çeşitli öğretim kurumlarında da öğretim üyeliği yapmaktadır.
--reklam--
Ergun Hiçyılmaz Kitapları - Eserleri
Teşkilatı Mahsusa - Yemin Billah Önce Vatan
İpsiz Recep
Beşiktaş
Racon - İstanbul Kabadayıları
Çabuk Büyüme Çocuk
Hücre
Esir Kampları : Bana Biraz Hürriyet Yollar mısın?
Fenerbahçe
Çerkez Ethem
Türk Kelebeği
Teşkilat-ı Mahsusa ve Casusluk Örgütleri
Avrat Pazarından Hareme
Bozkurt Yazarı Ajan Armstrong ve Casusluk Örgütleri
Beni Toprağıma Gömün
İstanbul Geceleri ve Kantolar
Galatasaray
Her Şafakta Ölürüm
Osmanlıdan Cumhuriyete Gizli Teşkilatlar
Cellatları Da Asarlar
Gizli Belgelerle Çerkes Ethem
Bana Güneş, Çiçek ve Resmini Gönder
Çengiler, Köçekler, Dönmeler, Lez'olar...
Karakol
İsyan Benim Adımdır
Türkiye'de Futbol
Teşkilat-ı Mahsusa'dan MİT'e
İstanbul'u Sarsan Çok Özel Aşklar
Belgelerle Teşkilat-ı Mahsusa ve Casusluk Örgütleri
Eski İstanbul Hayatı Yosmalar Kabadayılar
Eski İstanbul'da Muhabbet
Büyük Sığınak: Türk Yahudilerinin 500 Yıllık Serüveninden Sayfalar
Yüzyıllık Tarih Beşiktaş
Başverenler Başkaldıranlar
Hayatın Şarkı Söylediği Yıllar
Elveda Vatanım
Dargınım Sana Hayat
Operasyon: MİT-CIA-MOSSAD-KGB
Türkiye'de Spor
Meyhaneler
--reklam--
Ergun Hiçyılmaz Alıntıları - Sözleri
“Aşk insanın kaderini örer ve insan ancak,sevebildikçe insandır...” (Çabuk Büyüme Çocuk)
Oğullarından Beyazıd'a Selim'den daha çok yakınlık gösteriyordu.
Bu gizli savaşta Kanuni büyük olmasından dolayı Selim'in padişah olmasını istemekteydi ancak Hürrem Sultan'ın Valide Sultan olma hayali gerçekleşmeyecek ve 17.04.1558'de İstanbul'da vefat edecekti. (Avrat Pazarından Hareme)
Istanbul'daki bir casus kuryenin, konsolosluguna verdiği rapor: "Gerekli parayı bulursanız, dilediğiniz işi götüreceğimiz adamı Beyoğlu'nda bulabilirsiniz. Hem Osmanli Imparatorluğu'nun her tarafında adamlar bulundurabilmek, hem de başka elçiliklerdeki dolapları öğrenebilmek icin paraya ihtiyac vardir. Bol para karşılığında Osmanlı Imparatorluğu'nda sır diye bir şey kalmaz. Fakat her şeyi zamanında haber almak istiyorsanız, kullandığınız adamları, işinizin olmadığı durumlarda da hoş tutmalısınız. Aksi taktirde hiç ummadığınız zamanda size büyük zararları dokunabilir. Sizi hemen düşmanlarınıza satabilirler. Beyoğlu'nda yaşayanlara dünyanın hiçbir yerinde rastlanmaz. Burada casusuluk babadan oğula, anadan kıza geçer." (Teşkilat-ı Mahsusa'dan MİT'e)
Milli Mücadele'nin ilk direniş teşkilatlarından biri de Trabzon Muhaaza-i Hukuk-I Milliye Teşkilatıydı. (İpsiz Recep)
Bir zamanlar "kanun"ların kovaladıklarını yönlendirip, düşman ve vatan hainlerini kovalar hale getirmek ve bu yönde eşine az rastlanır bir örnek vermek de Recep Reis'e mahsustu. (İpsiz Recep)
BABANIZ ŞAMPİYON... (Beşiktaş)
Daha gamsız,
Daha çocuktum.
Riya lügatte bulamadığım kelime idi.
Çamurdan heykeller yapardım sonbaharda,
Tırnaklarımın arası simsiyah
Kapkara.
Daha gamlı,
Daha akıllı,
Ve daha...
Çocukluğu veda
Hayat her şeyi kirletti
Tırnaklarımın arası bembeyaz. (Çabuk Büyüme Çocuk)
Danton ne demişti?
"Vatanın karşısındakileri yani düşmanları yenmek için cesaret, cesaret, daima cesaret..." (Her Şafakta Ölürüm)
Yaralı olan yürekleridir ki, acısı namütenahi olup, sadece şefkat ve saygıdır ilaçları... (Her Şafakta Ölürüm)
Bir kere eğilmişsin,bir kere doğrulması zor" diyenleri haklı çıkaran bir sonu vardır. (Racon - İstanbul Kabadayıları)
Harem, Osmanlı’dan önce Emevi ve Abbasiler ile İran ve Bizans’ta vardı. (Avrat Pazarından Hareme)
Tarih sayfalarını tarafsız tetkik ettiğimizde her geçen gün meselelere bir yenisinin eklendiğini görürüz. Zaman, karanlıkları aydınlatacak kadar kuvvetli; tarih, her an değişebilecek kadar engindir. (Hücre)
Din ve ırk bakımından ayrıyız ama ülke sathında vatan duygusu altında birleşmek istiyoruz ve birleşebiliriz de. (Her Şafakta Ölürüm)
Asri Türk Kadını Cemiyeti adına konuşan bir kadın diyordu ki:
"İşte hayatı, ruhu Türk olan İzmir'i bugün Yunanlılar aldılar. Belki de yarında göğsümüzden bir şeyi kalbimizden bir hayatı koparır gibi Konya'mızı, Bursa'mızı hatta bütün güzellikleriyle İstanbul'umuzu isteyecekler. O zaman kalbimize zehirli tırnaklarını geçirip, her fırsatta bizi biraz daha
ölüme yaklaştıran bu ezici kuvvetler karşısında gene böyle sessiz ve boynu eğik mi yaşayacağız? Hayır, hayır ... Biz kadınlar bu hak savaşında en önde olacağız. " (Türk Kelebeği)
İşgal süresince ve Milli Mücadele sırasında kaç Türk yargılanıp cezalandırıldı ve ne kadarı ülke dışına sürülerek, çok uzaklarda "cehennem hayatı" yaşadı?
Dönen sadece polis Cemil Bey mi? Ya da "Direniş örgütü" mensubu olmak ve iki Fransız öldürmekle suçlanıp, Guyan'da ölüme terk edilen sadece Zileli İbrahim Bey mi? (Türk Kelebeği)
Onlar her sabah uyandıklarında aynı sözü söylüyorlardı. "Bak, öldürülmedik ve bugün de yaşıyoruz." (Hücre)
İngilizler ,1918 Eylül'ünde Filistin'deki Nazareth işgali sırasında Von Papen'in belgelerini Germania Otelin'de ele geçirmişlerdi.Almanya'nin ,dolayısıyla bizlerin ve diğer müttefiklerin sırları artık Intelligence Service'in elindeydi. (Bozkurt Yazarı Ajan Armstrong ve Casusluk Örgütleri)
"Bir gün mecnun çalarsa kapını
Gözlerine iyi bak:
Kendini göreceksinbebeklerinde.
Dağınık saçlarında duman duman kendini.
Çatlak dudaklarında eski aşkını yol yol...
Dilenirse boşlama,
Gönlünden bir dilim at.
Sevap işlersin
Aşkımın zekatını gönlümün sahibine verdim dersin..." (Çabuk Büyüme Çocuk)
Öyle de olsa böyle de olsa herkesi eşitlerdi toprak (Beni Toprağıma Gömün)
Gözlerime iyi bak: Kendini göreceksin bebeklerinde. (Çabuk Büyüme Çocuk)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/biyografi/ergun-hicyilmaz-kimdir-ergun-hicyilmaz-kitaplari-ve-sozleri)