# Mehmet Kemal Erdoğan kimdir? Mehmet Kemal Erdoğan kitapları ve sözleri

> Türk Yazar Mehmet Kemal Erdoğan hayatı araştırılıyor. Peki Mehmet Kemal Erdoğan kimdir? Mehmet Kemal Erdoğan aslen nerelidir? Mehmet Kemal Erdoğan ne zaman, nerede doğdu? Mehmet Kemal Erdoğan hayatta mı? İşte Mehmet Kemal Erdoğan hayatı...

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/biyografi/mehmet-kemal-erdogan-kimdir-mehmet-kemal-erdogan-kitaplari-ve-sozleri
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-04-09T02:00:10+03:00
- Güncelleme: 2022-04-09T02:00:10+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: BİYOGRAFİ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/04/09/mehmet-kemal-erdogan-kimdir-mehmet-kemal-erdogan-kitaplari-ve-sozleri-196184.jpg

Türk Yazar Mehmet Kemal Erdoğan edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Mehmet Kemal Erdoğan hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Mehmet Kemal Erdoğan hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Mehmet Kemal Erdoğan hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları...Tam / Gerçek Adı: Mehmet Erdoğan
Doğum Tarihi: 1959
Doğum Yeri: İzmir, Türkiye
Mehmet Kemal Erdoğan kimdir?
Gerçek adı Mehmet Erdoğan olan ve aynı addaki başka yazarlarla karıştırılmamak için Kemal takma adını kullanan yazar 1959’da İzmir’de doğdu.

İlk, orta, lise ve yüksek öğrenimini bu şehirde tamamladı. İzmir’de maliyeci olarak meslek yaşamına başladı.

1999’da “Işığın İçindeyim” adlı şiir kitabı yayımlandı. 2000 yılında “Yıldız Yürümesi” adlı eseri Mevlüt Kaplan Edebiyat Ödülü yarışmasında ikincilik ödülüne değer bulundu. 2001 Yılında BU Yayınevi Çocuk Edebiyatı Roman Yarışması’nda “Burcu’nun Öyküleri” adlı yapıtı mansiyona değer bulundu. 2002 yılında BU Yayınevi Çocuk Edebiyatı Öykü Yarışması’nda “Balık Yemi Pina” adlı yapıtı Jüri Teşvik Ödülü aldı. BU Yayınevi 2003 Çocuk Edebiyatı Fantastik Öykü Yarışması’nda “Prenses Mira’nın Gizemi” adlı eseriyle Jüri Özel Ödülü’ne değer bulundu.

Yazın çalışmalarını İzmir’de sürdüren yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.
--reklam--
Mehmet Kemal Erdoğan Kitapları - Eserleri
Kalem Sırra Dokundu
Uç Beyi - Ertuğrul Gazi
Kardelen Çilesi
Ana Tanrıça
Golyat'ın Ölümü
Bir Yağmurlu Geceydi
Cengiz Han
Attila
İlk Türk Kadın Hükümdar Tomris Kağan
Mete Han
Sultan Alparslan - Anadolu Fatihi
Hicran-ı Aşk
Burcu'nun Öyküleri
Kuşcubaşı Eşref Sencer
Yol Arkadaşım
Sarmaşık
Araf'ın Atlıları
Devlet-i Aliyye'nin Kurucusu Osman Gazi
Dağın Şeyhi Hasan Sabbah
Arkadaşım Hayalet
Öğretmenim Çıldırdı
Lanetli
Şahmeran
Tanrı Gibi Gökte Olmuş Bilge Kağan
Mor Menekşe
Eve Neşe Getiren Muhabbet Kuşları
Küçük Kahraman
Özdeki Billur Dünya
Midas'ın Eşek Kulakları
Babam Çıldırdı
Burcu'nun Öyküleri - 2
Soluklar
Babam Bir Kahraman
Bir Cihan Hükümdarı Fatih Sultan Mehmed Han
Kümbet
Perili Bağ
Büyümek İstiyorum
Hugo Chavez: Efsane Başkan
Burcu'nun Öyküleri - 1
Annem Çıldırdı
Takım Arkadaşlarım - Çılgın Selim 5
Araf'ın Atlıları
Beyaz Şarkılar
--reklam--
Mehmet Kemal Erdoğan Alıntıları - Sözleri
"Vatan bellediğimiz topraklarda, aşklarımız, acılarımız, sevenlerimiz ve sevdiklerimiz bizi bekliyordu ve biz ancak bunlarla birlikte bir bütündük." (Kuşcubaşı Eşref Sencer)
Tamam tamam tuttum işte. Haydi hoop! İşte ilk çığlık, işte ilk kırpışan göz kapakları. İşte taze saçlar, taze kirpikler, minik eller. İşte minik ayak! (Kalem Sırra Dokundu)
Yolların insana ne getireceğini kimse bilmez. Yollar bitmez, sonsuzdur ve sürprizlerle doludur. Tıpkı insanın hayatı gibi... (Yol Arkadaşım)
Asker olmak isterim. Ülkeme bir yararı olacaksa... (Hugo Chavez: Efsane Başkan)
Bildiğiniz gibi, dünyanın en güçlü devletleri, dünyanın siyasetine yö verirler. (Uç Beyi - Ertuğrul Gazi)
İnsan birinden hoşlanınca ,o dünyanın en güzel insanı olarak görünüyordu kendisine. (Kuşcubaşı Eşref Sencer)
" Düş görmeyenler karanlıkta kalmıştır ve yoksullardır. " (Ana Tanrıça)
Bir verip on faydalanmak insanların son devirde karakteri haline gelmişti. (Kalem Sırra Dokundu)
Hemen her gün yeni kişiler giriyordu hayatıma. Hepsi yeni bir hayat, yeni bir sahneydi. Ama sahnenin en can alıcı görüntüsü olan Işıl yetimi hep koruyordu.
Tatlı bir esintiydi, edip geçmişti. Yüreğime bıraktığı izi belki bir ömür taşıyacaktım,ama onu unutmam zorundaydım. (Yol Arkadaşım)
Kim seni senden daha yakın bulur ki ıssız gecelerde? hangi ay ışığı yüzüne düşer de aydınlatır içini? ve sen kimsesiz doğarsın dünyaya... Çevrene bakınrsın beni insanlara yabancı kılan ne diye? (Hicran-ı Aşk)
Belki onlar ellerindeki imkanları daha iyi değerlendirirler ve sağlam olanlardan daha fazla kadirşinas olurlar hayatın nimetleri hakkında. (Kalem Sırra Dokundu)
"Her karanlık aşılır. Asla pes etmemeli ve umutsuzluğa düşmemelisiniz." (Ana Tanrıça)
"Sessizlik, insanı tuhaf duyguların içine itiyordu." (Ana Tanrıça)
Denemek her şeyin başıdır. Denemeden hiçbir konunun nasıl biteceğini bilemezsin.. (Kuşcubaşı Eşref Sencer)
Her şeyin zamanı var. Erken davranırsan olgunlaşmaz, geç kalırsan çürür. (Yol Arkadaşım)
Zayıf ruhlu ve idare gücü olmayanlar hep aynıdır. Zulüm ederek ayakta kalmaya çalışırlar, bu hep böyle olagelmiştir. (Tanrı Gibi Gökte Olmuş Bilge Kağan)
Adem ne Havva'dan vazgeçebiliridi bu saatten sonra, ne de Havva birbirlerine olan sevgilerinden dolayı başlarına gelebilecek belalardan kaçmak gibi bir korkaklığa katlanabilirdi... (Hicran-ı Aşk)
Çünkü insanın yaşadığı güzellikler sanatına akseder. (Kalem Sırra Dokundu)
Fakat böyle bir ortamda yaşamak mezarlık ortasında bir şatoda yaşamak gibi ürperticiydi. (Kalem Sırra Dokundu)
Gün ışığı, perdeleri açık olan pencereden içeriye sızıyor ve halıların üstünde aydınlık motifler oluşturuyordu. (Kalem Sırra Dokundu)

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/biyografi/mehmet-kemal-erdogan-kimdir-mehmet-kemal-erdogan-kitaplari-ve-sozleri)