# Mustafa Söylemez kimdir, nereli, kaç yaşında? Mustafa Söylemez tutuklandı mı, gözaltında mı? Söylemez Kardeşler kimler?

> Kıbrıslı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin 'Söylemez Kardeşler' olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamı olduğu açıklandı. KKTC’yi sarsan Halil Falyalı suikastinin perde arkasından adı Susurluk Raporu’na da giren ‘Söylemez kardeşler’ çıktı. Söylemez’in suikast öncesi Falyalı ile yoğun telefon görüşmesi yaptığı saptandı. Bu gelişmeler sonrasında Mustafa Söylemez kimdir? Mustafa Söylemez aslen nereli, ne iş yapıyor? İşte Söylemez Kardeşler çetesiyle ilgili bilgiler..

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/biyografi/mustafa-soylemez-kimdir-nereli-kac-yasinda-mustafa-soylemez-tutuklandi-mi-gozaltinda-mi-soylemez-kardesler-kimler
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-02-11T15:51:22+03:00
- Güncelleme: 2022-02-22T19:20:00+03:00
- Yazar: MUHAMMED FURKAN GÜNEŞ
- Kategori: BİYOGRAFİ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/02/11/soylemez-kardesler-kimlerdir-mustafa-soylemez-kimdir-nereli-kac-yasinda-mustafa-soylemez-tutuklandi-mi-gozaltinda-mi-halil-falyali-cinayetinden-kac-kisi-gozaltina-alindi-149795.png

Kıbrıs'ta geçtiğimiz gün silahlı saldırı sonrasında öldürülen Halil Falyalı (53) cinayetiyle ilgili "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamının gözaltına alındığı duyuruldu. Şüphelilerin cinayetin ardından KKTC'den tekne ile Türkiye'ye geçtiği kaydedildi. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü ifade edildi. 

Vücuduna 16 mermi isabet eden Falyalı’ya yönelik saldırının ardından saldırganların kullandığı öne sürülen kiralık aracın şoförü Ömer Tunç da tutuklandı. Mustafa Söylemez’in Falyalı ile yaptığı telefon görüşmesi trafiği sebebiyle gözaltına alındığı öne sürüldü. Söylemez ve 2 kişinin sorgusunun İstanbul’da yapılacağı belirtildi.



MUSTAFA SÖYLEMEZ KİMDİR?

Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul'da gözaltına alınan kişilerin "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri. Mustafa Söylemez 1990’lardan bu güne çok sayıda derin devlet bağlantılı olayla gündeme gelmişti.



SÖYLEMEZ KARDEŞLER KİMDİR?

Onların adını Türkiye ilk kez 1996'da duydu. Adana'da yaşanan bir silahlı çatışma sonrası 11 asker, 24 polis hakkında soruşturma açıldı. İddialar inanılmaz boyuttaydı. İddianamede Söylemez Kardeşler'in Sedat Bucak'a lav silahıyla saldırı planladığı, Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı yine lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edildi.

Davalar başladı. Sıra, Söylemez Kardeşler'in verecekleri ifadedeydi. Söylemez Kardeşler, Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı. Onların iddialarına göre Ağar ve Bucak, kardeşleri Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu.

Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki Rahşan Ecevit affıyla dışarı çıktılar. 2 yıl sonra ise haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak onlar Kuzey Irak'a, Erbil'e gitmişlerdi. İddialara göre orada da işadamlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alındılar. Serbest kaldıktan sonra da bu kez rotalarında Azerbaycan vardı. Kırmızı bültenle aranan Söylemez Kardeşler, geçtiğimiz haziran ayında bu kez Azerbaycan'da ortaya çıktılar ve yakalandılar; 3 Haziran'da da Türkiye'ye iade edildiler.



LAV SİLAHI NEDİR?

Alev makinesi veya lav silahı, yangın çıkarmak amacıyla tasarlanmış ve alev akışını çok uzun bir süre mekanik olarak kontrol edebilen cihaza verilen isimdir. Bu makineler I. Dünya Savaşı sırasında kullanılmasının ardından yaygın şekilde kullanılmaya başlanmıştı.



Son Dakika gelişmesi!

Halil Falyalı cinayetiyle soruşturmasıyla ilgili Mustafa Söylemez'in KKTC'den İstanbul'da döndükten sonra Bakırköy'de Sedat Peker'in akrabası olduğu belirtilen Metin Süs ile görüştüğü kaydedildi.

Mustafa Söylemez'in ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez'i aramak için Süs'ten telefonunu istediği ve ağabeyini arayarak bilgi verdiği belirtildi. Olayın ardından ilk gözaltına alınan Mustafa Söylemez'in avukatının, Metin Süs'ü arayarak bilgilendirdiği kaydedildi.

Soruşturma kapsamında dün sulh ceza hakimliğine çıkarılan Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken, Ahmet Naim Memiş, Metin Süs ve Celal Birol adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Devamı için tıklayınız...

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/biyografi/mustafa-soylemez-kimdir-nereli-kac-yasinda-mustafa-soylemez-tutuklandi-mi-gozaltinda-mi-soylemez-kardesler-kimler)