tatlidede

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'e Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık Cumartesi günü Mardin'e geleceği program kesinleşti. Program kapsamında gazetecilere bilgi veren Vali / Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 15 Temmuz Parkında yapılacak toplu açılış töreni yapılacağını söyledi.
  • 07.12.2022 17:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin'e Geliyor

3,5 yıl aradan sonra Mardin'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık Cumartesi günü Mardin'e geleceği program kesinleşti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 17 Aralık'ta gerçekleşecek toplu açılış öncesinde Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesini alarma geçti. Erdoğan'ın gelişiyle ilgili olarak Vali Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Hükümet Konağı Dara Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenlendi. Vali Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı projelerin parasal değerinin 10 milyar liraya yakın olduğunu açıkladı.

Vali Demirtaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin programında toplu açılış, gençlik buluşması ve valilik ziyaretinin olduğunu söyledi. 

20 YILDA 65 MİLYARLIK YATIRIM

Mardin'de yapılan çalışmalar, hizmetler ve projeler hakkında da bilgiler veren Vali Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemi de dahil son 20 yıl da 65 milyar TL yatırım yapıldığı bilgisini verdi. Sadece 2022 yılında Mardin Büyükşehir belediyesi olarak 1,2 milyar TL'lik yatırım yaptıklarını anlatan Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi olarak hem kurumun borçlarını bitirdiklerini hem de hizmet etmenin, projeleri bir bir hayata geçirmenin, yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

MARDİNLERİ DAVET ETTİ

Erdoğan'ın ziyareti kapsamında da bilgiler veren Vali Demirtaş, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Mardin programı kesinleşti. Hazırlıklarımızı tamamladık. Allah izin verirse 15 Temmuz parkında toplu bir açılış yapacağız. Cumhurbaşkanımız Mardin'e bir miting için değil yapılan yatırımların açılışını yapmak üzere geliyor. Açılışlarımız panayır havasında geçecek. 17 Aralık Cumartesi günü ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı netleşmeye başladı. 2019 yılından beri gerek pandemi gerek yoğun çalışmalar ve programlar nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan kentimize gelemiyordu. Mardinli hemşehrilerimiz de Cumhurbaşkanımızla uzun bir ardan sonra buluşmanın heyecanını yaşayacak. Şimdiden Mardinli  vatandaşlarımızı 17 Aralık Cumartesi günü 15 Temmuz Parkındaki toplu açılış törenine bekliyoruz.”dedi.

Vali Demirtaş daha sonra görev süresi içinde Mardin'de yapılan bütün hizmetleri ayrıntılı bir şekilde anlatarak gazetecilere bilgiler verdi. 

Editör: Nezir Güneş

Yorumlar

Image
Berat Yılmaz
10.12.2022 / 08:45

Bende diyorum niye 15 Temmuz parkını yeniliyorlar meğer Rte geliyormuş. Iki gunde mükemmel oldu. Rte den ricam tüm Mardin i gezmesi en azından Mardin'imizin mükemmel altyapısını,jilet gibi yollarını görsün(ironi) belki Valimizim başı tıklarda biraz Mardin e çeki düzen verir

Image
Osman
07.12.2022 / 19:10

65 milyar TL yatırım sonucu Kızıltepe her zamankinden daha tozlu ve çamurlu. Hastahane dökülüyor, doktor yok.

Yorum Yaz