# Basra Körfezi'nde Yunanistan'a ait tankere saldırı: Bir ölü

> Basra Körfezi'nde Yunanistan'a ait bir petrol tankerine düzenlenen saldırıda bir denizci öldü.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/dunya/basra-korfezi-nde-yunanistan-a-ait-tankere-saldiri-bir-olu
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-11-06T19:12:06+03:00
- Güncelleme: 2026-11-06T19:12:06+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: DÜNYA
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/11/06/basra-korfezi-nde-yunanistan-a-ait-tankere-saldiri-bir-olu-710209.webp

Yunanistan'ın denizcilik gazetesi Naftemporiki'nin bildirdiğine göre, 5 Kasım'da Basra Körfezi'nde saldırıya uğrayan Yunanistan merkezli bir petrol tankerinde bulunan bir denizcinin öldüğü bildirildi.


Geminin işletmecisi Velos Tankers Ltd., yaptığı açıklamada denizcinin ölümünü doğruladı.


Marshall Adaları bayrağını taşıyan tanker, Bahreyn'in Sitra limanına yük taşımadan seyrederken, kimliği belirsiz bir cisim geminin sol arka bölümüne isabet ederek patlamaya ve yangına neden oldu.


Yangın daha sonra söndürüldü. İlk başta kayıp olarak bildirilen bir denizcinin daha sonra öldüğü doğrulandı, geri kalan mürettebat üyeleri ise yara almadı.


İlgili makamların talimatları doğrultusunda, tanker daha sonra mürettebata gerekli desteği sağlamak ve olayla ilgili ön soruşturmayı kolaylaştırmak amacıyla Bahreyn'deki Halife Bin Salman Limanı'na gitti. İşletmeci, gemideki hasarın boyutunun henüz netleşmediğini belirtti.


Olayın koşulları ve saldırının kaynağıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/dunya/basra-korfezi-nde-yunanistan-a-ait-tankere-saldiri-bir-olu)