# Ebu Ubeyde, El-Halil eylemini tebrik etti, işgale karşı intifada çağrısı yaptı

> İslami direniş hareketi HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde,  Batı Şeria’nın El-Halil şehrinde gerçekleştirilen silahlı eylemi tebrik ederek, Filistinlilerden işgale karşı intifada başlatmalarını istedi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/dunya/ebu-ubeyde-el-halil-eylemini-tebrik-etti-isgale-karsi-intifada-cagrisi-yapti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-10-23T17:06:01+03:00
- Güncelleme: 2026-10-23T17:06:01+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: DÜNYA
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/10/23/ebu-ubeyde-el-halil-eylemini-tebrik-etti-isgale-karsi-intifada-cagrisi-yapti-707461.webp

Ebu Ubeyde Mescid-i Aksa’yı savunmak, işgal kuvvetlerinin Batı Şeria’daki ve kamplarındaki saldırılarına misilleme olarak Filistinlilerin ayağa kalkmaları çağrısında bulundu.


El-Kassam Tugayları Sözcüsü eylemin ardından Telegram kanalında yaptığı paylaşımda Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilere destek olunmasını isteyerek, zulmü ve teslim olmayı reddettiklerini belirtti.


Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kenti yakınlarında bu sabah (23 Ekim Cuma) gerçekleştirilen silahlı eylemde ikisi ağır olmak üzere 6 işgalci asker yaralandı. İşgal ordusu, eylemi gerçekleştirdiklerini söylediği iki kişinin şehit olduğunu açıkladı.


Filistinli gruplar da El-Halil eylemini tebrik etti. HAMAS, konuyla ilgili yayınladığı bildiride eylemin Filistin halkının direniş iradesini yansıttığını ifade etti.


Eylemcilerin işgal kuvvetleriyyle girdikleri çatışma sırasında şehit olduklarına işaret eden HAMAS, eylemin işgal kuvvetlerinin Batı Şeria ve Kudüs’teki cinayetlerine ve Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarına doğal ve haklı bir misilleme olduğunu dile getirdi.


HAMAS, Filistin halkının asla teslim olmayacağını ve işgal sona erene kadar silah bırakmayacağını vurgulayarak Batı Şeria sakinlerini işgale karşı direnişi tırmandırmaya davet etti.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/dunya/ebu-ubeyde-el-halil-eylemini-tebrik-etti-isgale-karsi-intifada-cagrisi-yapti)