# İşgalcilerin Lübnan’ın güneyine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi şehit oldu

> Ateşkese rağmen işgal ordusunun Nebatiye kentine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi şehit oldu.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/dunya/isgalcilerin-lubnan-in-guneyine-duzenledigi-hava-saldirisinda-2-kisi-sehit-oldu
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2025-10-24T10:01:03+03:00
- Güncelleme: 2025-10-24T10:01:02+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: DÜNYA
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2025/10/24/isgalcilerin-lubnan-in-guneyine-duzenledigi-hava-saldirisinda-2-kisi-sehit-oldu-566110.jpg

İşgal ordusunun, ateşkese rağmen Lübnan’ın güneyindeki Nebatiye kentine düzenlediği hava saldırısında 2 kişi şehit oldu.


Lübnan resmi haber ajansı NNA’nın aktardığına göre, işgal savaş uçakları, Nebatiye’ye bağlı Arabsalim beldesi çevresinde bir bina ve bir ilkokulu hedef aldı.
Saldırıda 2 sivilin şehit olduğu belirtildi.


İşgal ordusu gün içinde ayrıca Bekaa bölgesindeki bazı noktaları da bombalamış, bu saldırılarda da 2 kişi şehit olmuştu. 


İşgalciler, Ekim 2023’te Lübnan’a yönelik saldırı başlatmış, Eylül 2024’te bu saldırılar geniş çaplı bir soykırıma dönüşmüştü. Saldırılarda 4 binden fazla kişi şehit olmuş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/dunya/isgalcilerin-lubnan-in-guneyine-duzenledigi-hava-saldirisinda-2-kisi-sehit-oldu)