# "Çukur ve barikat gençliği değil, Nobel'e uzanan gençlik istiyoruz"

> Nobel Kimya Ödülü alan Prof.Dr. Aziz Sancar'ın onuruna Mardin Valiliği'nce düzenlenen etkinliklerin final programına görüntülü mesajlarıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölge gençlerine tavsiyelerde bulundular.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/egitim/cukur-ve-barikat-gencligi-degil-nobele-uzanan-genclik-istiyoruz
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2016-01-21T22:07:00+02:00
- Güncelleme: 2016-01-21T22:07:00+02:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: EĞİTİM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2016/01/cukur-ve-barikat-gencligi-degil-nobele-uzanan-genclik-istiyoruz-24920.jpg

Nobel Kimya ödülü sahibi Prof.Dr. Aziz Sancar'ın da Amerika'dan kurulan canlı bağlantı eşliğinde hemşehrileriyle hasret giderdiği gecede 'Video Mesaj' sistemiyle salonu dolduran Mardinli gençlere hitap ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bölge gençlerine; "Biz çocuklarımızı, gençlerimizi çukurların içinde barikatların arkasında değil, dağlarda değil, aydınlık gelecekler için yeni Nobel Ödülü alabilecek adaylar olarak okullarımızda görmek istiyoruz."şeklindeki sözleri salonu dolduran kalabalık tarafından adeta alkış yağmuruna tutuldu.
DEVLETİN ZİRVESİNDEN GELEN İŞTE O MESAJLAR:

CUMHURBAŞKANIN MESAJI: AZİZ SANCAR BEYİN GÖÇÜNÜN EN ÇARPICI ÖRNEKLERİNDEN BİRİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yolunda" programına gönderdiği mesajda, Prof. Dr. Aziz Sancar’ı, başarısından dolayı bir kez daha tebrik ettiğini belirtti. 
Mesajında, Türkiye’nin, geçmişte sahip olduğu değerlerin kıymetini yeterince bilemediği, bu yüzden bilgileri ve kapasiteleriyle çok yüksek değer ifade eden insanların beyin göçü yoluyla yurt dışına gittiğinin çok iyi bilindiğini ifade eden Erdoğan, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın bu üzüntü verici beyin göçünün en çarpıcı örneklerinden biri olduğunu belirtti.
Bunun için son 13 yıldır Türkiye’de bilimsel çalışmayı, araştırmayı, geliştirmeyi ve inovasyonu teşvik ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: 
"Sahip olduğumuz insan hazinesini kendi ülkemizde değerlendirmeye çalıştık. Aynı şekilde yurt dışında görev yapan bilim adamlarımızın çalışmalarını ülkemizde yürütebilmeleri için kendilerine davetlerde bulunduk. Gerek üniversitelerimiz, gerek özel sektör ve ilgili kamu kuruluşlarımız Türkiye’nin bilimsel birikimine ciddi katkı sağlıyor ve kendi alanlarında uluslararası başarılara imza atıyorlar. Ancak henüz kat etmemiz gereken çok mesafe bulunduğunun da farkındayız. Bunun için yeni nesillerin Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız gibi hem bilimsel başarılarıyla hem de sağlam kişilikleriyle tebarüz etmiş değerlerimizi örnek almalarını temenni ediyorum." 

BAŞBAKANIN MESAJI: ÇOCUKLARIMIZIN ELLERİNDE SİLAH DEĞİL KALEM GÖRMEK İSTİYORUZ.
Başbakan Ahmet Davutoğlu ise programa gönderdiği videolu mesajında, Mardin’i çok sevdiğini, kadim bir şehir olduğunu ve Aziz Sancar'ın adının verildiği okullarda nice Aziz Sancarların yetişeceği ilim irfan diyarının olacağını belirterek, "Buradan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki bütün şehirlerimize hitap ederek şunu haykırmak istiyorum. Biz çocuklarımızı, gençlerimizi çukurların içinde barikatların arkasında değil, dağlarda değil, aydınlık gelecekler için yeni Nobel Ödülü alabilecek adaylar olarak okullarımızda görmek istiyoruz. Biz çocuklarımızın ellerinde silah değil kalem görmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı, ellerinde taşla değil, gönüllerinde muhabbetle görmek istiyoruz. Bütün mücadelemiz bunun içindir. Aziz Sancar’ı yetiştiren Mardin eminim her taşıyla irfan ve hikmet ibreti olarak hepimize bundan sonra ışık tutacaktır. Bu okullarımızdan nice güzel nesiller yetiştirilmesi için Rabbime niyazda bulunuyorum. Bu okullarda hizmet edecek öğretmenlerimize şimdiden Mardin’den istifade etmelerini ve Mardin’in çocuklarına en güzel bilgiyi, en doğru bilgiyi, en güzel ahlakı öğretmelerini rica ediyorum."ifadelerini kullandı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/egitim/cukur-ve-barikat-gencligi-degil-nobele-uzanan-genclik-istiyoruz)