# Kızıltepe'nin Rüzgar Kızları

> Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nun 6-E ve sınıflarında okuyan Zilan Aydemir ile 5-F Sınıfı öğrencisi Kübra Obuz adlı öğrenciler okullar arası atletizm yarışmalarında rakiplerini geride bırakarak birinci ve ikinci oldular.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/egitim/kiziltepenin-ruzgar-kizlari
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2011-03-01T11:38:12+02:00
- Güncelleme: 2011-03-01T11:38:12+02:00
- Yazar: FARAÇ ÇOBANOĞLU
- Kategori: EĞİTİM
- Ajans / kaynak: FARAÇ ÇOBANOĞLU
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2011/03/kiziltepenin-ruzgar-kizlari-143.jpg

Kızıltepe’nin yüz akı olma iddiasında olan  bu kızlar arkadaşları arasında ‘Rüzgar Kızlar’ diye tanınıyorlar. 
Birincilik ve ikincilik madalyasını alan Aydemir ve Obuz, madalyalarını gururla boyunlarında taşıyorlar. Aydemir “Bundan sonra da yarışmalara katılmaya devam edeceğim. Hedefim altın madalya. Altın madalya alarak memleketimi temsil etmek istiyorum.” Dedi. Okul Müdürü İbrahim Halil Acar, birinci olan öğrencilerini kutlayarak “Yaşları küçük ancak ortaya koydukları başarı çok büyüktür. Bu öğrencilerimizin dersleri de çok iyi. Sporda başarılı olan öğrencilerin dersleri kötüdür anlayışının aksine bu öğrencilerimiz başarılı ve kişiliklidir de. Öğretmenleri onlardan çok memnundur. Dolayısıyla ben de okul idaresinin başı olarak bundan böyle hem bu öğrencilerimizin daha başarılı olmaları için hem de sporun başka alanlarında başarılı olabilecek diğer öğrencilerime destek olmaya çalışacağım. Ayrıca öğrencilerimin başarısında pay sahibi olan okulumuzun Beden Eğitimi Öğretmenleri olan Nahide Ramazanoğlu ve Mustafa Akkaya’ya da teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
Öğrenci velileri ise çocuklarının memleketlerine faydalı olmaları için kaymakamlıktan ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden destek istedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/egitim/kiziltepenin-ruzgar-kizlari)