# Şimşek'ten vergi açıklaması: 2027'de oranlar değişmeyecek

> Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2027 yılında gelir vergisi, kurumlar vergisi ve katma değer vergisinin genel oranlarında artış planlanmadığını açıkladı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/ekonomi/simsek-ten-vergi-aciklamasi-2027-de-oranlar-degismeyecek
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-11-06T07:36:02+03:00
- Güncelleme: 2026-11-06T07:36:01+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: EKONOMİ
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/11/06/simsek-ten-vergi-aciklamasi-2027-de-oranlar-degismeyecek-710041.webp

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2027 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler sırasında vergi politikası ve emekli maaşlarına yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bakan Şimşek, komisyon toplantısının ardından kendisine yöneltilen vergi artışı sorusuna, gelecek yıl üç temel verginin genel oranlarında değişiklik yapılmasının gündemde olmadığını belirterek yanıt verdi.


Şimşek "2027 yılında gelir vergisi, kurumlar vergisi ve katma değer vergisi genel oranlarında bir artış gündemimizde yoktur." dedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/ekonomi/simsek-ten-vergi-aciklamasi-2027-de-oranlar-degismeyecek)