# TKDK, daha güzel balın nasıl olacağını anlatacak

> Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mardin İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre Arıcılık alanında desteklenen kurumlara eğitim desteği verecek.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/ekonomi/tkdk-daha-guzel-balin-nasil-olacagini-anlatacak
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2015-04-27T10:24:40+03:00
- Güncelleme: 2015-04-27T10:24:40+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: EKONOMİ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2015/04/tkdk-daha-guzel-balin-nasil-olacagini-anlatacak-20923.jpg

TKDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen projeler kapsamındaki faydalanıcılarımız ve potansiyel faydalanıcılara yönelik “işletmelerin sürdürülebilirliği” eğitimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Kurumumuz arasında işbirliği protokolü imzalanmıştır. 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan hibe desteği alarak kurulmuş olan işletmelerin 5 yıl süresince faaliyetlerini sürdürmeleri, hem Kurum ile yapılan sözleşme gereği, hem de desteklerin ilgili sektörde planlanan hedeflere ulaşılmasında ekonomiye katkı sağlamaları için gereklidir. Bu nedenle, desteklenen işletmelerin sürdürülebilirliği 5 yıl süresince takip edilmektedir.
Bu kapsamda, hibe desteği almış veya alacak olan işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlanması amacıyla, IPARD Programı kapsamında desteklenen arıcılık ile ilgili Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mardin İl Koordinatörlüğü tarafından 27/04/2015 - 29/04/2015 tarihleri arasında eğitim gerçekleştirilecek ve katılım belgesi verilecektir."

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/ekonomi/tkdk-daha-guzel-balin-nasil-olacagini-anlatacak)