# ABD Konsolosu Specht, Gazetecilerle bir araya geldi

> Adana Amerikan Konsolosu Linda Stuart Specht Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü ile Cemiyetin kurucu başkanı Mehmet Nezir Güneş ile bir araya geldi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/abd-konsolosu-specht-gazetecilerle-bir-araya-geldi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2016-01-26T16:52:56+02:00
- Güncelleme: 2016-01-26T16:52:56+02:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2016/01/abd-konsolosu-specht-gazetecilerle-bir-araya-geldi-24981.jpg

Adana Amerikan Konsolosu olarak görevine başladıktan sonra bölge illerine yaptığı bir çalışma ziyareti kapsamında Mardin’e gelen ABD Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Ahmet Türk, Februniye Akay Akyol ile yaptığı görüşmelerin ardından Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi de olan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ile Cemiyetin Kurucu Başkanı Mehmet Nezir Güneş ile bir araya geldi.

Özel bir otelde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunan Başkonsolosu Linda Stuart Specht, sahada çalışan gazetecilerin gözleminin kendileri için önemli olduğunu söyledi. 

Mardin’e daha önce de geldiğini ve bu gelişiyle birlikte ikinci kez Mardin’e bulunuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Specht, Mardin’in içinde bulundurduğu zengin kültürü ve mimarisiyle çok farklı bir şehir olduğunu söyledi.

Konsolosluk olarak 22 ilden sorumlu olduklarını belirten Linda Stuart Specht, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 7 ili kapsayan bir gezi programının Mardin ayağındayız. Bu gezimizle birlikte ziyaret ettiğimiz şehirlerin yöneticileriyle bir araya geliyoruz. Mardin temaslarımızı Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak’ın ziyaretiyle başlattık. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ederek, Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Februniye Aklay Akyol ile görüştük. Ardından da bölgede yaşananları sahada takip eden gazetecilerin gözlemleriyle dinlemek üzere sizlerle bir araya geldik. Gerek vali beyle gerekse de Belediye Başkanlarıyla yapılan görüşmeler bizim açımızdan yararlı oldu. Bölgede görev yapan ve gelişmeleri yakından izleyen siz gazetecilerin görüşleri bizim için önemlidir. Bölgede olup bitenleri anlamak ve buna göre de ülkemizin dış politikasını şekillendirmek için bu görüşmeler önemli rol oynamaktadır” dedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/abd-konsolosu-specht-gazetecilerle-bir-araya-geldi)