# Akdağ, Ramazan mesajında İSRAF uyarısı yaptı

> Ramazan ayı nedeniyle Mardin'deki idareci ve milletvekilleri yayınladıkları mesajlarla Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/akdag-ramazan-mesajinda-israf-uyarisi-yapti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2012-07-19T17:15:39+03:00
- Güncelleme: 2012-07-19T17:15:39+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Ramazan ayının başlaması sebebiyle yayınladığı mesajında Ramazan ayının İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi. 
Akdağ, mesajında Dİyanet işleri başkanlığının İftar sofraları israf sofraları olmasın uyarısını tekrarlayarak, Van'daki çatışmada hayatını kaybeden askerin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. 
Ramazan ayının hoşgörü, muhabbet, şefkat, barış, merhamet ve rızkın bol olduğu değerli bir ay olduğunu dikkat çeken Akdağ, “Bereketin eksik olmadığı, birliğin, dayanışmanın, hoşgörünün arttığı bir Ramazan'ı daha birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayının ülkemizde, Mardin’imizde ve tüm İslam aleminde oluşturduğu birleştirici gücün, dünyada barışın ve huzurun hüküm sürdüğü günlerin başlangıcı olması, en büyük arzumuzdur.  Ramazan ayı, bizden ayrı düşünenlere ve farklı fikirlere dünya görüşüne sahip olanlara hoşgörü ile kendi din ve ahlak kurallarımıza sahip çıkarken, başkalarının din ve ahlak kurallarına da, bizi rencide etmedikleri sürece saygı duymaya, olumsuzluklara olumlu örnek oluşturmaya, iyiyi birleştirmeye, doğruyu çoğaltmaya, şerden kaçmaya, hayırları hanemize ve sevdiklerimize davet etmeye daha fazla zaman ayıracağımız mübarek bir aydır. Hayatımızın gündelik telaşlarla, dünyevi kaygılarla sıradanlaşmaya başladığının farkına vararak, maddi ve manevi birçok güzelliğin yaşandığı Ramazan ayında dini gayret ve hassasiyetlerimizle kendimizi kontrole tabi tutmak bizler için fırsat olacaktır. Ramazan'ın maddi kaygıların ve hırsların alabildiğince kuşattığı şahsi hayatımıza, aile ve toplum hayatımıza özeleştiri yaparak Kur'an, Hz. Peygamberimizin sünneti ve hayatı ile kaynaşma ve buluşmamıza vesile olmasını temenni ederim. Bereket dolu sofraları, dua dolu gönülleri, sevdiklerinden ayrı olanları, uzakta yaşayan ve evini özleyenleri en iyi dileklerimle, hayırlı, sağlıklı, huzurlu sofralarda buluşmaları temennilerimle Ramazan-ı Şeriflerinizi kutlarım”dedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/akdag-ramazan-mesajinda-israf-uyarisi-yapti)