# Akşehir Belediyesi işçilerinde sözleşme sevinci

> Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesinde kadroya geçerek Hizmet-İş Sendikasına bağlı olarak çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/aksehir-belediyesi-iscilerinde-sozlesme-sevinci
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-09-21T18:03:02+03:00
- Güncelleme: 2022-09-21T18:03:02+03:00
- Yazar: İHA
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/09/21/aksehir-belediyesi-iscilerinde-sozlesme-sevinci-317791.jpg

Konya'nın Akşehir İlçe Belediyesinde kadroya geçerek Hizmet-İş Sendikasına bağlı olarak çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesinde imzalar atıldı.
--reklam--
Belediye Başkanlığı makam odasında düzenlenen imza töreninde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Bugün Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası bünyesinde bulunan Akşehir Belediyemizde Akşehirimize hizmet eden 181 arkadaşımızın toplu iş sözleşmesini Hak-İş temsilcimizle, Hizmet-İş sendika Başkanımızla beraber imzaladık. Bu sözleşme gereği yeni zamlarla Akşehir Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızdan en az alan 9 bin 136 lira, en çok alan da 11 bin 250 lira giydirilmiş net maaş almış olacaklar. Bu sözleşme 2 yıllık bir sözleşme. 6 ayda bir de enflasyon farkı bu rakamların üzerine eklenecek. Hayırlı uğurlu olsun, bereketli olsun diyorum. İnşallah aileleri ile beraber tüm personelimize sağlık, afiyet, huzur içerisinde harcamalarını diliyorum” dedi.
--reklam--
Konuşmaların ardından Akşehir Belediyesinde çalışan Hizmet-İş Sendikası'na bağlı işçileri ilgilendiren toplu sözleşme Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ile Hak-İş Konfederasyonu Konya İl Başkanı ve Hizmet - İş Sendikası İkinci Şube Başkanı Hüseyin Keçeci tarafından imzalandı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/aksehir-belediyesi-iscilerinde-sozlesme-sevinci)