# Balıkçılık faaliyetlerine yönelik denetimlerde 2 gemiye ceza

> Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta gerçekleştirilen eş zamanlı denetimlerde, BAGİS ihlali tespit edilen 2 gemiye idari para cezası uygulandı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/balikcilik-faaliyetlerine-yonelik-denetimlerde-2-gemiye-ceza
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-10-20T19:03:01+03:00
- Güncelleme: 2026-10-20T19:03:01+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/10/20/balikcilik-faaliyetlerine-yonelik-denetimlerde-2-gemiye-ceza-706813.webp

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta eş zamanlı çapraz denetimler gerçekleştirildiğini bildirdi.


Genel Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, geçtiğimiz hafta koordinasyonunda yürütülen denetimlerin 7 gün 24 saat esasına göre tamamlandığı belirtildi.


Denizlerde ve karaya çıkış noktalarında yapılan kontrollerde, Balıkçı Gemilerini İzleme Sistemi (BAGİS) ihlali tespit edilen 2 gemiye idari para cezası uygulandığı kaydedildi.


Paylaşımda, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla merkez ve taşra teşkilatları arasındaki koordinasyonla denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/balikcilik-faaliyetlerine-yonelik-denetimlerde-2-gemiye-ceza)