# Büyükbaş hayvancılık desteklerinde artış yapıldı

> Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş hayvancılığın desteklenmesine yönelik yeni düzenlemeyle buzağı ve malak temel destek tutarlarını artırırken, bazı üretim yöntemlerine ilave destek getirdi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/buyukbas-hayvancilik-desteklerinde-artis-yapildi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-09-22T21:20:27+03:00
- Güncelleme: 2026-09-09T13:03:09+03:00
- Yazar: BEŞİR ŞAVUR
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/09/09/buyukbas-hayvancilik-desteklerinde-artis-yapildi-625363.jpg

Buzağı temel desteği bin 400 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Embriyo transferinden doğan buzağılara 5 bin lira, cinsiyeti belirli sperma kullanımından doğan buzağılara da ilk kez 5 bin lira baş ilave destek sağlanacak.


Etçi ırk sperma ile tohumlamadan doğan buzağılara da ilk kez bin lira baş ilave destek verilecek.


Malak temel desteği ise 2 bin 800 liradan 4 bin liraya yükseltildi.


Çiğ sütünü mesleki yeterlilik sertifikalı görevliler aracılığıyla işleme tesislerine satan üreticilerin temel destek tutarına da ilk kez ilave destek eklenecek. 

 İLKHA

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/buyukbas-hayvancilik-desteklerinde-artis-yapildi)