# Çelik'ten Rum Yönetimi'ne tepki: İslam düşmanlığını teşvik edenler bu saldırılardan sorumludur

> AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki bir camiye düzenlenen saldırıyla ilgili, "Rum Yönetimi saldırılara karşı yeterli tedbir almamaktadır." dedi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/celikten-rum-yonetimine-tepki-islam-dusmanligini-tesvik-edenler-bu-saldirilardan-sorumludur
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2021-12-06T11:10:07+03:00
- Güncelleme: 2021-12-06T11:10:07+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2021/12/celikten-rum-yonetimine-tepki-islam-dusmanligini-tesvik-edenler-bu-saldirilardan-sorumludur-113895.jpg

Güney Kıbrıs'ın Larnaka kentindeki Büyük Camii'nin kapısı yakıldı. 2 Aralık'ta gerçekleşen saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

KKTC Din İşleri Başkanlığı Rum Kesimi'ndeki camiye yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye'den Kıbrıs Rum Kesimindeki cami saldırısına tepki

Sosyal medya hesabından, saldırıya tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şu ifadelere yer verdi:

Güney Kıbrıs'ta Larnaka Ulu Camii'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Rum Yönetimi, İslam düşmanlığının ve Türk düşmanlığının göstergesi olan bu saldırılara karşı yeterli tedbir almamaktadır. Rum Yönetimi, geçen yıl benzer bir provokatif eylem gerçekleştirildiğinde etkili bir soruşturma yürütmedi. Bunun doğal sonucu olarak yine benzer bir çirkin hadise yaşanmıştır. İslam ve Türk düşmanlığını teşvik edenler bu saldırılardan sorumludur. Kıbrıs Rum Yönetimi'ni bu alçakça eylemlerin tekrarlanmaması için acilen önlem almaya çağırıyoruz. Rum Yönetimi, bu çirkin saldırının faillerini bir an önce yakalayıp, hukuk önünde en kısa sürede hesap sormalıdır.

 

Güney Kıbrıs'ta Larnaka Ulu Camii’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Rum Yönetimi, İslam düşmanlığının ve Türk düşmanlığının göstergesi olan bu saldırılara karşı yeterli tedbir almamaktadır...

— Ömer Çelik (@omerrcelik) December 6, 2021

 

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/celikten-rum-yonetimine-tepki-islam-dusmanligini-tesvik-edenler-bu-saldirilardan-sorumludur)