# Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Camii paylaşımı

> Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni 86 yıl aradan sonra tekrar ibadete açan tarihi kararnamenin 4. yıl dönümüne ilişkin paylaşımda bulundu.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/diyanet-isleri-baskani-erbas-tan-ayasofya-camii-paylasimi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2024-07-10T15:02:03+03:00
- Güncelleme: 2024-07-10T15:02:02+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2024/07/10/diyanet-isleri-baskani-erbas-tan-ayasofya-camii-paylasimi-499323.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:


"Dört yıl önce bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalarıyla yayınlanan tarihi kararname ile birlikte Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi asli hüviyetine kavuştu. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir kere daha şükranlarımı arz ediyor, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden cami hüviyetine kavuşması için ömrünü adadığı hukuki mücadelesine şahit olduğumuz ve geçtiğimiz günlerde Rahmet-i Rahman'a kavuşan İsmail Kandemir amcamız başta olmak üzere bu yolda mücadele vermiş ve ahirete irtihal etmiş olan tüm büyüklerimize Allah'tan rahmet; hayatta olanlara sağlık ve sıhhat içerisinde hayırlı bir ömür diliyorum. Cenab-ı Hak kıyamete kadar minarelerinden ezan seslerini eksik etmesin." 


Dört yıl önce bugün Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın imzalarıyla yayınlanan tarihi kararname ile birlikte Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi asli hüviyetine kavuştu.Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kere daha şükranlarımı arz ediyor, Ayasofya-i… pic.twitter.com/wHUvqtWKCA
— Prof. Dr. Ali Erbaş (@DIBAliErbas) July 10, 2024

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/diyanet-isleri-baskani-erbas-tan-ayasofya-camii-paylasimi)