# FETÖ’nün finans yapılanmasını yönelik operasyonda 8 tutuklama

> Fetullahçı Terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik yurt genelinde başlatılan ve Afyonkarahisar’da da yapılan Gazi Turgut Aslan operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 8’i tutuklandı, 1 şahsa ev hapsi, 14 şahsa ise adli kontrol kararı verildi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/fetonun-finans-yapilanmasini-yonelik-operasyonda-8-tutuklama
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-10-22T20:01:03+03:00
- Güncelleme: 2022-10-22T20:01:03+03:00
- Yazar: İHA
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/10/22/fetonun-finans-yapilanmasini-yonelik-operasyonda-8-tutuklama-339342.jpg

Fetullahçı Terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik yurt genelinde başlatılan ve Afyonkarahisar'da da yapılan Gazi Turgut Aslan operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 8'i tutuklandı, 1 şahsa ev hapsi, 14 şahsa ise adli kontrol kararı verildi.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün güncel yapılanması ve finansal kaynaklarının deşifresine yönelik 18 Ekim Salı günü 'Gazi Turgut Aslan' operasyonu yapıldı. Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 23 şahıstan 8'i tutuklanırken, 1 şahıs hakkımda ev hapsi kararı, 14 şahıs ise adli kontrol kararı verildi. Öte yandan operasyon kapsamında 450 bin TL değerinde döviz ve altın ele geçirildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/fetonun-finans-yapilanmasini-yonelik-operasyonda-8-tutuklama)