# Hasada hazır 200 dönüm arazi yandı

> Kızıltepe'de Şenyurt ve Doyuran mevkilerinde çıkan yangında hasada hazır 200 dönüm buğdayın ekili olduğu tarlalar yandı. Çıkan yangında bir itfaiye eride dumandan etkilenerek zehirlendi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/hasada-hazir-200-donum-arazi-yandi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2020-06-10T15:23:47+03:00
- Güncelleme: 2020-06-10T15:23:47+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2020/06/hasada-hazir-200-donum-arazi-yandi-43120.jpg

Yangın, Suriye sınırında bulunan Şenyurt ve Doyuran Mahalleleri arasında çıktı. 

Edinilen bilgilere göre, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı buğday ekili alanda yangın çıktı. Köylülerin yangını fark etmesi ile itfaiyeye haber verirken, diğer yandan kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı. Rüzgar ve sıcaklıklarında etkisiyle yangın hızla yayılarak kısa sürede büyüdü. Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. 

İtfaiye ekipleri ve köylülerin çalışmaları sonucu yangın güçlükle kontrol altına alındı. Uzun süren çabaların ardından söndürülen yangında dumandan etkilenen bir itfaiye erine ise sağlık ekipleri müdahale etti.
Soğutma çalışmasının ardından yangının çıktığı bölgede yapılan incelemede 200 dönümlük buğdayın olduğu ekili alanın yandığı öğrenildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/hasada-hazir-200-donum-arazi-yandi)