# Hüda Par Midyat'ta stk'larla buluştu

> Hür Dava Partisi (Hüda Par), Midyat İlçe Teşkilatı, belediye başkanı aday tanıtım münasebetiyle Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/huda-par-midyatta-stklarla-bulustu
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2014-01-23T09:45:50+02:00
- Güncelleme: 2014-01-23T09:45:50+02:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2014/01/huda-par-midyatta-stklarla-bulustu-13186.jpg

Hür Dava Partisi (Hüda Par), Midyat İlçe Teşkilatı, belediye başkanı aday tanıtım münasebetiyle Sivil Toplum Kuruluşları(STK) ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Tatlı Keyfi’nde düzenlenen tanıtım programına; Hüda Par GİK Başkanı Şehzade Demir, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Midyat İlçe Başkanı Ekrem Zerey, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ve Midyat Belediye Başkan Adayı Selahaddin Yeniay’ ın da katıldığı dayanışma yemeğinde partinin çalışmaları katılımcılara aktarıldı. 

Karşılıklı görüş ve önerilerin konuşulduğu yemekte Midyat’ ın sorunlarına değinildi. Gençlerin ahlaki bir çöküntüye doğru yuvarlandıklarının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç, özellikle bununla mücadele edeceklerinin altını çizdi. Kılınç: “Allah kısmet ederse ve seçilirsek ilk icraatımız 31 Mart sabahı belediyelerin kapısına ‘Rüşvet alanda verende melundur’ tabelası asacağız. Hepiniz de o tabelaları göreceksiniz. Belediyelerin malını yetim malı gibi koruyacağız, çalmayacağız, çaldırmayacağız. Belediyelerin malı ümmetin malıdır ve ümmetin malını da hizmet için kullanacağız. Gençliğimizde özellikle hızla ahlaki çöküntüye doğru bir yuvarlanma söz konusudur. Maddi hizmetle birlikte manevi alanda da biz diyoruz halkımıza hizmet getireceğiz. İnşallah belediyeleri alacağımız yerlerde halkımızın bu hepimizin malumudur bu emlak vergileri ile bu belediyenin ihtiras işlemleri ve benzeri konularda halkımız gerçekten büyük mağduriyet yaşadı. İnşallah halkımızın o mağduriyetlerine çareler arayacağız. Halkın orta tabaka ve fakir kesiminin yükünü daha da hafifleteceğiz. Halkımızla aramıza hiçbir zaman duvar örmeyeceğiz. İnşallah Hz. Ömer gibi akşamları sokak sokak dolaşıp fakirleri tespit edeceğiz. Bu fakir insanlarımıza başkanlarımız sırtında un taşıyacaktır.”şeklinde konuştu. 

Kılınç’ tan sonra konuşan Midyat Belediye Başkan Adayı Selahattin Yeniay ise“Emin olacağız, ehil olacağız, adil olacağız. İnşallah bu şekil olmamız için sizlerin duasını rica ediyoruz. İnşallah şu şekilde olmayacağız olmamaya çalışacağız; patronluk yapılmayacak, işgüzarlık yapılmayacak, zaten yolsuzluktan bahsettik. Rüşvet alan da veren de lanetlenmiştir. Hepinize teşekkür ederim” dedi.

STK’ ların sorunları ve önerileri dinlendikten sonra program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Yemek programına; Eğitim Bir-Sen, Umutla Yaşam Derneği, Engelliler Derneği, İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Din Bir-Sen, Diyanet-Sen, Azim Der ve basın mensupları katıldı.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/huda-par-midyatta-stklarla-bulustu)