# İşgal rejimi Lübnan’da ateşkesi ihlal etti 

> Sur ve Nebatiye’de sivil yerleşim alanları bombalandı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/isgal-rejimi-lubnan-da-ateskesi-ihlal-etti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-10-26T23:03:02+03:00
- Güncelleme: 2026-10-26T23:03:02+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/10/26/isgal-rejimi-lubnan-da-ateskesi-ihlal-etti-708035.webp

İşgal rejimi sözde ordusu, varılan ateşkese ve imzalanan çerçeve anlaşmasına rağmen Lübnan’ın güneyindeki Sur kenti ve Nebatiye vilayetine bağlı beldelere yönelik hava ve topçu saldırıları düzenledi. Akşam saatlerinde gerçekleşen saldırılarda Kantara, Mansuri ve Mifadun çevresi yoğun bombardımana tutuldu.


Saldırıların ayrıntıları


Bir insansız hava aracı (İHA), Mifadun ile Şevkin beldeleri arasında bir evin çatısına mühimmat bıraktı.


Nebatiye’ye bağlı Doğu Zavtar beldesinin Rüveys Mahallesi’nde yerleşim yerleri havaya uçuruldu, geniş çaplı patlamalar meydana geldi.


Diplomatik mutabakatlara rağmen işgal ordusunun sahadaki ihlalleri, kalıcı barış umutlarını baltalamaya devam ediyor.


Ağır bilanço


İşgal rejimi sözde ordusu, 2 Mart 2026’dan bu yana Lübnan’a yönelik yoğun saldırılar başlatarak güneyde onlarca beldeyi işgal etti.


Lübnan Sağlık Bakanlığı’nın 12 Ekim 2026 tarihli açıklamasına göre en az 4 bin 389 kişi hayatını kaybetti.


Yerinden edilen sivil halkın sayısı 1 milyonu aştı.


 İhlal edilen anlaşmalar


Beyrut ve işgal yönetimi, 26 Haziran 2026’da ABD arabuluculuğunda uzun vadeli barışı amaçlayan bir “çerçeve anlaşma” imzalamıştı.


17 Nisan 2026’da yürürlüğe giren ateşkes, defalarca uzatılmasına rağmen işgal rejimi tarafından sürekli ihlal ediliyor.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/isgal-rejimi-lubnan-da-ateskesi-ihlal-etti)