# Jandarmadan 23 Nisan Kutlamalarında çocuklara hediye

> Mardin İl Jandarma Komutanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle tarihi ipek yolu üzerinde araçlarında seyahat eden vatandaşların bayramını kutlayarak, çocuklara da çeşitli hediyeler verdi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/jandarmadan-23-nisan-kutlamalarinda-cocuklara-hediye
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2014-04-24T18:04:27+03:00
- Güncelleme: 2014-04-24T18:04:27+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2014/04/jandarmadan-23-nisan-kutlamalarinda-cocuklara-hediye-15022.jpg

Jandarma Genel Komutanlığının 175’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94’üncü Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Derik üç yolu güzergahında vatandaşların bayramını kutladı.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı' bünyesinde görev yapan askeri heyet, İpek yolu üzerinde Üç yol Jandarma Karakol Komutanlığı önünde seyahat eden vatandaşların bayramları kutlanarak, çocuklara hediye dağıttı.

Araçlarında seyahat eden vatandşalar ile toplu taşıma araçlarını durdurarak vatandaşların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Jandarma görevlileri, araçlarda bulunan çocuklara da çeşitli hediyeler dağıtarak sevindirdi.

Jandarma ekiplerinin örnek uygulamasından fazlasıyla memnun kaldıklarını belirten Murat Carasun adlı sürücü : "Jandarma ekiplerini görünce uygulama var sandım. Araç kontrolü ve güvenlikle alakalı vakit kaybedeceğimizi düşündüm. Ancak çok geçmeden arkadaşların güler yüzlü, nazik kutlamasını görünce doğrusu çok şaşırdım. Halimizi hatırımızı soran ve tabi çocuklarımızın bilinç altında yer edinen üniforma korkusunu alaşağı edecek şekilde davranarak hediyeler dağıtan Jandarma görevlileri bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir. İnanıyorum ki bu uygulama belki bir başlangıçtır ancak bundan sonra da diğer rutin görevlerde iz bırakarak devam edecektir" dedi.

Jandarma görevlilerinden şaşkın bakışlar arasında hediyelerini kapan çocukların mutluluğu gözlerinden okunurken, Vatandaşların bayramlarını kutlayan Jandarma görevlilerden birinin şu sözleri ilgi çekiciydi: Bizler “Üniformalı Vatandaş” olma bilinciyle hareket eden bir teşkilatın mensubuyuz. Teşkilatımız bu gibi günlerde hazırladığı özel etkinliklerle, halkıyla her vesile ile bütünleşme çabasının azami ve gayreti içerisinde olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada bu gibi etkinliklerle beraber halkımızın huzur ve güveni için çalışmalarımızı sürdüreceği" dedi

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/jandarmadan-23-nisan-kutlamalarinda-cocuklara-hediye)