# Kahramanmaraş’ta silah kaçakçılığı operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

> Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde ruhsatsız silah ve silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonda 9 ruhsatsız tabanca ile 9 tabanca şarjörü ele geçirildi. Operasyonda yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/kahramanmaras-ta-silah-kacakciligi-operasyonu-3-supheli-tutuklandi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-11-06T11:12:07+03:00
- Güncelleme: 2026-11-06T11:12:06+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/11/06/kahramanmaras-ta-silah-kacakciligi-operasyonu-3-supheli-tutuklandi-710077.webp

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Elbistan Büro Amirliği ekipleri, silah kaçakçılığının önlenmesi ve ruhsatsız silahların ele geçirilmesine yönelik çalışma yürüttü.


Bu kapsamda 3 Kasım 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, 9 adet Browning ibareli ruhsatsız 9 milimetre tabanca ile 9 adet tabanca şarjörü ele geçirildi.


3 şüpheli tutuklandı


Operasyonda yakalanan 3 şüpheli hakkında 6136 sayılı Kanun kapsamında adli soruşturma başlatıldı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/kahramanmaras-ta-silah-kacakciligi-operasyonu-3-supheli-tutuklandi)