# "Kale turizme açılırsa normalleşmenin göstergesi olur"

> Memur-Sen İl Sendikası tarafından yapılan iftar programına katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tarihi mekânları ve Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformunu yerinde ziyaret etti.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/kale-turizme-acilirsa-normallesmenin-gostergesi-olur
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2014-07-14T14:26:48+03:00
- Güncelleme: 2014-07-14T14:26:48+03:00
- Yazar: NEZİR GÜNEŞ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: NEZİR GÜNEŞ
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2014/07/kale-turizme-acilirsa-normallesmenin-gostergesi-olur-16319.jpg

Memur-Sen İl Başkanı Mustafa Aydın ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Eyüp Değer eşliğinde tarihi mekanları gezen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, tarihi Kasımiye Medresesinde bir süre dinlendi. 

MEDRESELERİN ATIL DURUMDA OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ
Medresenin terasında Mezopotamya Ovasını izleyen Gündoğdu, “Medreselerin merkezi konumunda olan Mardin’in, bu kadar tarihi mekânı bir arada barındırması, bu bölgenin de aynı zamanda sahip olduğu bilgi birikiminin bir göstergesi. Bu medreselerin bu şekilde atıl durumda olması bizleri derinden üzüyor. Mardin’in sahip olduğu değerlerin potansiyelin gün yüzüne çıkması ile bu bölge değil Türkiye’nin dünyanın bile bir turizm merkezi haline geleceğine inanıyorum.”dedi.

MARDİN KALESİNE ÖZEL İZİNLE ÇIKABİLDİ
Kasımiye’den sonra Mardin Kalesini de alınan özel bir izinle ziyaret eden Gündoğdu, “Mardin kalesinin turizme açılması bölgede normalleşmenin bir göstergesi olacak.”diye konuştu.
Tarihi mekanların yanında Mardin’deki Suriye Yardımlaşma Platformunu da ziyaret eden Gündoğdu, Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili Mardinlilerin gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. 

SURİYE'YE YAPILAN YARDIMLARI ÖVDÜ
Memur-Sen olarak dünyanın dört bir tarafındaki mazlum halkın yanında olduklarını anlatan Gündoğdu şunları söyledi:
 “Mardin –Suriye Yardımlaşma Platformu’nun Mardin’de yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyorum. Mardin’den uzanan bu ensar eli inanıyorum ki hem Suriyeli kardeşlerimizle aramızdaki muhabbeti samimiyeti artıracak hem de onların acısını dindirecek. Memur-Sen olarak bugüne kadar Somali, Arakan, Mısır ve Suriye başa olmak üzere dünyanın dört bir tarafına yardımlarda bulunduk. Burada bu platformun oluşmasını sağlayan Mardin STK Platformuna üye dernek, sendika ve vakıflara ve bu platformun koordinatörlüğünü üstlenen Lütfü Günlioğlu’na da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum.”

Bu arada Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya aynı dönem arkadaşları olan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da eşlik etti.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/kale-turizme-acilirsa-normallesmenin-gostergesi-olur)