# Manisa’da okul saldırısı soruşturmasında yeni ayrıntılar 

> Turgutlu’da 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırıda, zanlının saldırı öncesi telefonunu sıfırladığı ve evinde gamalı haç figürleri ile ideolojik notlar bulunduğu ortaya çıktı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/manisa-da-okul-saldirisi-sorusturmasinda-yeni-ayrintilar
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-09-23T10:42:01+03:00
- Güncelleme: 2026-09-23T10:42:01+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/09/23/manisa-da-okul-saldirisi-sorusturmasinda-yeni-ayrintilar-701560.webp

İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınlarında meydana gelen saldırıya ilişkin soruşturma derinleştirildi. Zanlının saldırı sırasında 3 fişek kullandığı, okula farklı mesafelerden ateş açtığı belirlendi. Olayda kullanılan tüfeğin anneannesine ait olduğu, fişeklerin ise anneannesinden aldığı 600 lirayla bir av bayisinden temin edildiği saptandı.


Operasyonlar kapsamında zanlının annesi, babası, anneannesi, dedesi ve fişekleri satan av bayisi işletmecisinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı. Dijital materyallerdeki verilerin kurtarılması için teknik incelemeler sürerken, zanlının saldırı öncesi bir yakınına saldırıyı gerçekleştireceğini söylediği ancak bu sözlerin ciddiye alınmadığı ortaya çıktı.


Zanlının odasında yapılan aramalarda nihilizm, bireysel radikalleşme ve farklı ideolojik akımlara ait semboller ile siyasi içerikli el yazısı notlar ele geçirildi. 


Olayla ilgili inceleme devam ediyor. 

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/manisa-da-okul-saldirisi-sorusturmasinda-yeni-ayrintilar)