# Mardin'de Karne Heyecanı

> Mardin'de iki yüz 20 bine aşkın öğrenci karnelerini alıp yaz tatiline girmenin sevincini yaşadı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/mardinde-karne-heyecani
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2016-06-17T12:24:00+03:00
- Güncelleme: 2016-06-17T12:24:00+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2016/06/mardinde-karne-heyecani-26883.JPG

Mardin’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle öğrenciler bu sabah karne heyecanı yaşamak üzere okullarının yolunu tuttu.

Mardin il genelinde ilköğretim ve orta öğretimlerde eğitim gören 220 bin öğrenci, yaz tatiline başlamak üzere karnelerine kavuşmanın heyecanını yaşadı. 

Karne dağıtım töreni nedeniyle Artuklu TOKİ İlkokulu'nda il protokolünün katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. TOKİ Sitesi ilkokulunda düzenlenen törenine katılmak üzere gelen Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve AK Parti Mardin İl Başkanı Ali Dündar ile ilgili diğer yetkilileri Okul Müdürü Sait Kerimoğlu karşıladı. 

TOKİ İlkokulunda 1. Sınıfı bitirip, ilk kez karne heyecanı yaşayan minik öğrenciler ve aileleriyle sohbet eden Vali Yaman ile Milletvekili Miroğlu, isimleri okunan öğrencilere karnelerini verdikten sonra minik öğrencileri öperek, tebrik ettiler. Karnedeki notları merakla inceleyen ve bazı öğrencileri gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayan Vali Yaman, öğrencilerden yaz tatilini bol bol oynayarak ve dinlenerek geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Artuklu TOKİ İlkokulu 4/C Sınıfı öğrencisi Onur Musa Üründü, Sınıf Öğretmeni Perihan Atalay'ın elinden aldığı karnesi ile birlikte kendisine taktir ve iftihar belgesin de verilince duygusal anlar yaşadı. Yaşadığı gururu öğretmeni Perihan Atalay'a sarılarak dile getirmeye çalışan Üründü, aldığı başarı belgelerini çok çalışma ve derslere iyi odaklanmaya borçlu olduğunu söyledi.

Mardin'de 220 bine aşkın öğrencinin karne heyecanını yaşadığını belirten Vali Koçak, "Öğrencilerimiz uzun ve yorucu bir eğitim sezonunun sonunda nihayet bugün karnelerine kavuşuyorlar. Mardin TOKİ İlkokulu’nda öğrencilerimiz için düzenlenen karne dağıtım töreninde hem öğrencilerimiz hem de velilerimizle bir arada olmanın heyecanını yaşadık. İnanıyorum ki; öğrencilerimiz başarılı bir eğitim yılı geçirdiler. 2016-2017 eğitim yılını da daha iyi şartlarda ve daha başarılı bir şekilde geçmek için çalışmalarımıza şimdiden başlayacağız.” dedi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/mardinde-karne-heyecani)