# Mardin'e bir damak tadı daha

> Mado da uzun yıllar çalışan deneyimli kadayıf ustası İsmail Özdaş, kardeşi Velat Özdaş ile birlikte Mardin Yenişehir semtinde kadayıf, künefe, dondurma kafesi açtı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/mardine-bir-damak-tadi-daha
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2011-12-29T17:00:24+02:00
- Güncelleme: 2011-12-29T17:00:24+02:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2011/12/mardine-bir-damak-tadi-daha-3469.jpg

Eski Mardin Tekel binası kavşak noktasından gidilen yeni Kadayıf, künefe, dondurma kafesi açılışını CHP Mardin ilçe Teşkilatı Başkanı Hıdır İnal, il Sekreteri Uğur Erumut, SGK Mardin il Müdürü Adil Demir ile çok sayıda davetli tarafından törenle hizmete açıldı. 

İşyerinin açılış gününe özel olarak, davetlilerin tümüne kadayıf, Künefe ve dondurmalar ücretsiz dağıtıldı. Kızıltepe dahil bir çok ilçe ve beldeden açılış dolayısı ile çiçek ve özel çelenkler gönderildi. Mado’da uzun yıllar çalışan İsmail Özdaş, kardeşi ile giriştiği kafe işinde yaklaşık 10 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Amaçlarının Mardin’deki inanç ve kültür turizmine farklı bir damak tadı ile katkı sunmak olduğunu söyleyen İsmail Özdaş, “Yörede damak tadı ile çok ama çok iddialıyız. Bize bir defa gelen hem parasının karşılığı olan hizmeti, hem de ortamın sağladığı rahatlığı görecektir. Mardin’e böyle bir hizmeti getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İleri aşamalarda çok farklı alanlarda yeni şubelerle hizmet halkamızı arttırmayı hedefliyoruz. Açılışımıza gelerek bizleri bu günümüzde onurlandıran tüm Mardinli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çok lezzetli kadayıf, künefe ile dondurma hizmeti veren yeni Kadayıf salonunun günün şartlarına uygun bir şekilde döşendiğini belirten CHP Mardin ilçe Başkanı Hıdır İnal, tarihi kentin imara açılan Yenişehir semtinde böyle bir hizmet halkasına gerçektende ihtiyaç olduğunu belirterek, “Kentimize gelecek yerli ve yabancı turistlerin keyifle, damak tadının da farkına varacaklardır. Kadayıf, künefe ve dondurma yeme kültürümüzü, turizme de hizmet edecek olması bizleri fazlası ile mutlu edecektir” diye konuştu.

Daha sonra, davetlilere hazırlanan yöresel damak tadı kadayıf, künefe ve dondurmalar davetlilere servis edilerek, açılış merasimi mutlu bir şekilde sona erdirildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/mardine-bir-damak-tadi-daha)