# Sağanak sonrası iş yerlerini su basan esnaf tepkili

> Diyarbakır’da sağanak yağışın ardından Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesi TOKİ 1. Cadde’deki bazı iş yerlerini su bastı. Her yağışta benzer mağduriyet yaşadıklarını belirten esnaf, tıkanan logarlar nedeniyle iş yerlerinin sular altında kaldığını ve yetkililerden yeterli müdahale görmediklerini ifade etti.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/saganak-sonrasi-is-yerlerini-su-basan-esnaf-tepkili
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-10-29T17:51:02+03:00
- Güncelleme: 2026-10-29T17:51:02+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/10/29/saganak-sonrasi-is-yerlerini-su-basan-esnaf-tepkili-708660.webp

Diyarbakır’da dün etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde esnafın mağduriyet yaşamasına neden oldu.


Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ mevkiindeki Gürdoğan Mahallesi TOKİ 1. Cadde’de bulunan iş yerlerini su basarken, esnaf suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmek zorunda kaldı.


Her yağışta aynı sorunla karşılaştıklarını belirten esnaf, altyapı sorununun giderilmesini istedi.


Bölge esnafı, her yağışta tekrarlanan su baskınlarının önüne geçilmesi için altyapı sorunlarının giderilmesini, tıkanan logarların temizlenmesini ve yetkililerin kalıcı bir çözüm üretmesini istedi.


"Her yağmur yağdığında burayı sel götürüyor"





Enver Kılınç


Çay ocağı işletmecisi Enver Kılınç, her yağışta aynı sorunu yaşadıklarını belirterek belediyenin bölgede yaptığı çalışmalara tepki gösterdi.


Kılınç, "Belediyenin yaptığı iş iş değil. Burada bir kanal açtılar ancak her yağmur yağdığında kahvehaneyi su basıyor. Logarlar tıkanınca fırın ve cadde de sular altında kalıyor. Dün geceden beri arayan, soran, ilgilenen kimse yok. Biz bu şekilde mağdur oluyoruz. Dün gece evimi su bastı ancak belediye buraya uğramadı bile. Bir kepçe dahi göndermediler. Logarların içindeki toprağı kendimiz çıkardık. Hiç kimse müdahale etmiyor. Her yağmur yağdığında burayı sel götürüyor." dedi.


"Fırınımız yılda 3-4 kez sular altında kalıyor"




Sekan Erkancı


Fırıncı esnafı Sekan Erkancı da yağışlarla birlikte logar kapaklarının tıkandığını ve biriken suların fırının içine dolduğunu söyledi.


Her yıl aynı mağduriyeti yaşadıklarını belirten Erkancı, "Burada her yağmur yağdığında logar kapakları tıkanıyor. Logarlar tıkanınca bütün su fırının içine doluyor. Bu nedenle büyük zorluk yaşıyoruz. Her yıl aynı mağduriyetle karşılaşıyoruz. Fırınımız yılda en az 3-4 kez sular altında kalıyor ve unlarımız zarar görüyor" ifadelerini kullandı.


Yol çalışmaları sırasında bölgenin daraltıldığını ve yukarıdan gelen yağmur sularının burada biriktiğini ileri süren Erkancı, "Burası daha önce genişti ancak yol yapılırken daraltıldı. Yukarıdan gelen bütün sel suları burada birikiyor ve mağduriyeti biz yaşıyoruz. Dün gece de fırınımızı su bastı. Suyu kendi imkânlarımızla tahliye etmek zorunda kaldık" diye konuştu.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/saganak-sonrasi-is-yerlerini-su-basan-esnaf-tepkili)