# Saklı kent Ani görenleri büyülüyor

> İlk yerleşimi milattan önce 3 binli yıllara dayanan Ani Ören Yeri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdikten yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görürken, Ani, içerisinde barındırdığı medeniyetlerle adeta görenleri büyülüyor.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/sakli-kent-ani-gorenleri-buyuluyor
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-08-09T12:57:04+03:00
- Güncelleme: 2022-08-09T12:57:04+03:00
- Yazar: İHA
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/08/09/sakli-kent-ani-gorenleri-buyuluyor-285952.jpg

İlk yerleşimi milattan önce 3 binli yıllara dayanan Ani Ören Yeri, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdikten yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görürken, Ani, içerisinde barındırdığı medeniyetlerle adeta görenleri büyülüyor.
--reklam--
"Dünya Kenti", "Medeniyetler Beşiği", "Binbir Kilise" ve "40 Kapılı Şehir" olarak da adlandırılan 961-1045 yılları arasında Pakraduni Hanedanlığı döneminde Ermeni hükümdarlarına başkentlik yapan 11. ve 12. yüzyıla ait İslam mimarisi eserlerini de bünyesinde barındıran Ani, "Dinsel mozaik" örneği olarak da dikkatleri üzerine çekiyor.
--reklam--
Ani, geçmişte hem İslamiyet'i, hem Hıristiyanlığı hem de Şamanizm gibi mezhepleri içinde barındırırken, günümüzde de hem cami, hem kilise hem de ateş tapınakları 100-150 metre aralıklarla yan yana eşsiz güzellik sunuyor.
--reklam--
Türkiye'den ve Dünya'dan her yıl binlerce ziyaretçisine kapılarını açan Ani Ören Yeri, özellikle Kars'a gelenlerin ilk ziyaret ettikleri yer oluyor.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/sakli-kent-ani-gorenleri-buyuluyor)