# Saldırıda yaralanan asker Ankara GATA'ya kaldırıldı

> Suriye tarafından sınırdaki Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda yaralanan askerlerden durumu kritik olan bir kişi Ankara'ya kaldırıldı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/saldirida-yaralanan-asker-ankara-gataya-kaldirildi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-08-08T13:04:35+03:00
- Güncelleme: 2022-08-08T12:55:00+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/08/08/saldirida-yaralanan-asker-ankara-gataya-kaldirildi-285190.jpg

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı 15 kilometre uzaklıktaki Şenyurt Beldesindeki Jandarma Sınır Karakoluna Suriye tarafından roketli saldırı gerçekleştirildi.

KARAKOL HEDEF ALINDI

Bölgeden alınan ilk bilgilere göre karakol ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin hedef alındığı öğrenildi.

Olası bir yangına karşılık olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans gönderilirken Türkiye tarafından da Suriye'ye misli ile karşılık verdiği öğrenildi.

YARALILAR DEVLET HASTANESİNE KALDIRILDI

Sabah saatlerinde yapılan saldıırda ilk belirlemelere göre yaralı askerler Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından bir askerin durumunun ağır olmasından kaynaklı askeri ambulans uçakla Ankara GATA'ya kaldırıldı.

 

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/saldirida-yaralanan-asker-ankara-gataya-kaldirildi)