# Savur'da 117 ton sahte içki ele geçirildi

> Savur ilçesinde, yılbaşı öncesi sahte içki operasyonu gerçekleştirildi. Son dönemlerin en büyük operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 7 milyon lira olan 117 ton 800 kilogram sahte içki ele geçirildi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/savurda-117-ton-sahte-icki-ele-gecirildi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2019-12-24T12:32:55+03:00
- Güncelleme: 2019-12-24T12:32:55+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2019/12/savurda-117-ton-sahte-icki-ele-gecirildi-40975.jpg

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşan yılbaşı öncesinde sahte içki operasyonu gerçekleştirdi. İlçeye bağlı Dereiçi Mahallesi'nde yasadışı alkollü içki üretimi yapıldığı ve yılbaşı öncesi piyasaya sürüleceği ihbarını alan ekipler, Z.S., F.G. ve M.E. isimli şahısların iş yerlerine operasyon düzenledi. Zanlıların iş yerlerinde yapılan operasyonda, tanklar ve bidonlar içerisinde depolanmış satışa hazır 117 ton 800 kilogram sahte içki ele geçirdi.

Piyasa değeri yaklaşık 7 milyon lira olan sahte içkiye el konulurken, olayla ilgili gözaltına alınan üç şahsın jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

Ele geçirilen sahte içkiyle ilgili Mardin Valiliği'nce paylaşılan bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: 
"Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Savur İlçesi Dereiçi Mahallesinde yasadışı alkollü içki üretimi yapıldığı ve yılbaşından önce piyasaya sürüleceği bilgisi alınması üzerine Z.S., F.G. ve M.E. İsimli şahısların işyerlerine yapılan aramada tanklar ve bidonlar içerisinde depolanmış 117.800 litre kaçak içki (107.800 litre kırmızı şarap ve 10 000 litre beyaz şarap) ele geçirilmiş, olayla ilgili şahıslar göz altına alınmıştır.

Mardin İl Jandarma Komutanlığınca kamu güvenliğini tehdit eden terör örgütlerinin finans kaynağı olan uyuşturucu, sigara, alkollü içki ve akaryakıt kaçakçılığı suçlarının önlemesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/savurda-117-ton-sahte-icki-ele-gecirildi)