# Şenyurt yolundaki patlayıcı imha edildi

> Kızıltepe ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, fünyeyle patlatılarak etkisiz hale getirildi.
 Mardin Valiliğinden, PKK mensuplarınca Kızıltepe ilçesindeki Şenyurt Jandarma Komutanlığı’na 2 kilometre uzaklıkta bulunan menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/senyurt-yolundaki-patlayici-imha-edildi
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2015-10-01T12:49:38+03:00
- Güncelleme: 2015-10-01T12:49:38+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2015/10/senyurt-yolundaki-patlayici-imha-edildi-23344.jpg

İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kızıltepe-Şenyurt Mahallesi karayolunun 9. kilometresinde patlayıcı tespit etti.

Karayolunun trafiğe kapatılarak çevre güvenliğinin sağlanmasının ardından olay yerine gelen bomba imha uzmanları, patlayıcıyı fünye ile patlatarak, etkisiz hale getirdi.

Patlamanın nedeniyle yolda oluşan hasar, karayolları ekiplerince onarıldı.

Güvenlik nedeniyle bir süre araç geçişine kapatılan yol, tekrar trafiğe açıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca, Kızıltepe-Şenyurt Mahallesi yolundaki Şenyurt Jandarma Komutanlığı’na 2 kilometre mesafede bulunan menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirildiği belirtildi.

Tespit edilen patlayıcının kontrollü şekilde patlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda 1,5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştur. Ekiplerimizce yapılan çalışma sonucu yol trafiğe açılmıştır. Terörün amaçlarını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini durdurmaya, halkımızın güvenli bir ortamda yaşamasına yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir."

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/senyurt-yolundaki-patlayici-imha-edildi)