# Seyyahlar, Yola Çıktı!!

> Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği Seyyah Projesi kapsamında bin 600 genç Türkiye turuna çıktı. İlk olarak gönderilen 200 seyyah Adana, Hatay, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep illerini dolaşacak.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/seyyahlar-yola-cikti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2012-06-28T12:19:43+03:00
- Güncelleme: 2012-06-28T12:19:43+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2012/06/seyyahlar-yola-cikti-6384.jpg

"Seyyah" Projesi, 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin Türkiye’nin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış Gençlik ve Spor Bakanlığının bir hareketlilik projesidir.  
            Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100 bin gence, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getirilmektedir. 
           Seyyah Projesi hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacağını söyledi.
          Yaşadığımız topraklarda muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkâr edilemeyecek bir gerçek olduğunu dikkat çeken Kuzu, “Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından "Seyyah" projesi çok büyük önem arz etmektedir.”dedi.
Bu kapsamda Mardin’den yaklaşık olarak bin 600 seyyah Adana, Hatay, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep illerini ziyaret edecektir. Bugün yaklaşık 200 Seyyahımızı bu illere göndermeye başladık. İl müdürü Mustafa Kuzu yola çıkacak gençlere gittikleri illerde Mardin’i en iyi şekilde temsil etmelerini, birlikte hoşça vakit geçirmelerini temenni etmesi ve çekilen hatıra fotoğrafından sonra araçlar yola çıktı.
4’er günlük dönemler halinde devam eden projeye kayıtlar hızla devam etmektedir.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/seyyahlar-yola-cikti)