# Siirt'te yağmur suyu ızgaraları ve rögarlar su baskınlarına karşı temizleniyor

> Siirt Belediyesi, olası su baskınlarının önüne geçmek ve yağmur suyunun sağlıklı tahliyesini sağlamak amacıyla 4 mahallede yağmur suyu ızgaraları ve rögarları temizliyor. Çalışmalar, 18 personel, 3 traktör ve 2 vidanjörle yürütülüyor.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/siirt-te-yagmur-suyu-izgaralari-ve-rogarlar-su-baskinlarina-karsi-temizleniyor
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-11-03T16:51:11+03:00
- Güncelleme: 2026-11-03T16:51:11+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/11/03/siirt-te-yagmur-suyu-izgaralari-ve-rogarlar-su-baskinlarina-karsi-temizleniyor-709585.webp

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (SİSKİ) ekipleri, kent genelinde yağmur suyu ızgaraları ve rögarların temizlenmesi, bakımı ve biriken atıkların tahliye edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.


Özellikle yağışlı havalarda yaşanabilecek su birikintileri ve baskın risklerini azaltmayı amaçlayan çalışmalar kapsamında Bahçelievler, Alan, Tınaztepe ve Ülkü mahallelerindeki cadde ve sokaklarda temizlik ve bakım faaliyetleri gerçekleştiriliyor.


18 personel ve iş makineleriyle sahadalar


Toplam 18 personelin görev aldığı çalışmalarda 3 traktör ve 2 vidanjör kullanılıyor. Ekipler, yağmur suyu ızgaraları ve rögarların içerisinde biriken çamur, atık ve diğer maddeleri temizleyerek altyapının daha sağlıklı çalışmasını sağlamaya çalışıyor.


Yürütülen çalışmalarla altyapı hatlarında oluşabilecek tıkanıklıkların önlenmesi, yağmur suyunun hızlı ve sağlıklı şekilde tahliye edilmesi ve olası su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.


Siirt Belediyesi, kent genelinde altyapı bakım ve temizlik çalışmalarının aralıksız devam edeceğini bildirdi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/siirt-te-yagmur-suyu-izgaralari-ve-rogarlar-su-baskinlarina-karsi-temizleniyor)