# Sınırda insan kaçakçılarına suçüstü operasyon

> Mardin’de kaçak yollarla yurda girmek isteyen göçmenleri ve  YPG’li yakalandı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/sinirda-insan-kacakcilarina-sucustu-operasyon
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2020-02-10T12:13:32+03:00
- Güncelleme: 2020-02-10T12:13:32+03:00
- Yazar: Mardin Life
- Kategori: GÜNDEM
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2020/02/sinirda-insan-kacakcilarina-sucustu-operasyon-41440.jpg

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığının müştereken yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu S. R. ve M. H. isimli Suriye uyruklu iki şahsın göçmen kaçakçılığı ve PYD terör örgütü mensuplarını yasadışı yollarla Suriye'den Türkiye’ye geçirdiği ihbarı üzerine takibe alındılar. 
Uzun süreden beri takibe altında olan S.R. ve M.H. isimli şahıslar jandarma tarafından yapılan operasyonla Kızıltepe’ye bağlı sınır mahallesi olan Şenyurt’ta yakalandı. 
Araç içinde bulunan 5 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen Ahmet Fereç Halil isimli şahıs yapılan mülakatta PYD terör örgütüne 2019 yılında katıldığını, örgüt içinde Berhudan kod adını kullandığını itiraf etmesi üzerine S. R., M.H., S. A., E. X. ve Ahmet Fereç Halil isimli şahıslar jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/sinirda-insan-kacakcilarina-sucustu-operasyon)