# Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Yüceer, Yeni Parti’den istifa etti

> Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Yeni Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Yüceer istifa kararının gerekçesi olarak parti içindeki kişisel çıkar hesaplarını ve son il kongresinde yaşanan tartışmaları gösterdi.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/tekirdag-buyuksehir-belediye-baskani-yuceer-yeni-parti-den-istifa-etti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2026-11-07T17:42:14+03:00
- Güncelleme: 2026-11-07T17:42:14+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2026/11/07/tekirdag-buyuksehir-belediye-baskani-yuceer-yeni-parti-den-istifa-etti-710398.webp

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla üyesi olduğu Yeni Parti’den istifa ettiğini duyurdu.


Siyaseti kişisel ikbal ve makam mücadelesi olarak görmediğini belirten Yüceer, parti içerisinde bazı kişilerin kendi makam ve koltuklarının hesabına düştüğünü savundu.


İl kongresindeki tartışmalara tepki gösterdi


İstifa kararında son il kongresinde yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu belirten Yüceer, hasta yatağında olduğu dönemde kongre gündeminin kurultay delegeliği üzerinden tartışmaya dönüştürülmesine tepki gösterdi.


Yüceer, kendisinin kurultay delegesi olarak dahi listeye yazılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:


"Burada mesele bir delege listesinde kimin olup olmaması değildir. Mesele yıllarca birlikte mücadele etmiş insanlara gösterilmesi gereken saygıdır. Mesele yol arkadaşlığı hukukudur. Mesele seçilmiş bir Büyükşehir Belediye Başkanına gösterilmesi gereken siyasi nezakettir."


Parti içerisindeki anlayışı kabul etmediğini ifade eden Yüceer "Yol arkadaşlığı hukukunun bu kadar kolay çiğnendiği, kişisel çıkarların ortak değerlerin önüne geçirildiği bir anlayışın içinde yokum." dedi.


"Önceliğim Tekirdağ’a hizmet"


Siyasi tartışmalar yerine Tekirdağ’ın sorunlarına ve devam eden yatırımlarına odaklanacağını vurgulayan Yüceer, 11 ilçede vatandaşların altyapı, yol, su ve sosyal destek hizmetleri beklediğini belirtti.


Yüceer, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:


"Benim önceliğim siyasi hesaplaşmalar değil, Tekirdağ’a hizmettir, Tekirdağ’ın bekleyen sorunları, devam eden yatırımları ve halkımıza verdiğimiz sözlerdir. Ben enerjimi kentin geleceğine harcamayı tercih ediyorum."

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/tekirdag-buyuksehir-belediye-baskani-yuceer-yeni-parti-den-istifa-etti)