# Ukraynalı kadınlar ülkelerine destek için Kocaeli’de çorba yapıp sattı

> Ukrayna’dan Kocaeli’ye gelen 15 kadın sanatçı, Rus-Ukrayna savaşına tepki çekmek ve savaş mağdurlarına yardımcı olmak için çorba sattı.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/ukraynali-kadinlar-ulkelerine-destek-icin-kocaelide-corba-yapip-satti
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2022-07-23T14:11:01+03:00
- Güncelleme: 2022-07-23T14:11:01+03:00
- Yazar: İHA
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2022/07/23/ukraynali-kadinlar-ulkelerine-destek-icin-kocaelide-corba-yapip-satti-274350.jpg

Ukrayna'dan Kocaeli'ye gelen 15 kadın sanatçı, Rus-Ukrayna savaşına tepki çekmek ve savaş mağdurlarına yardımcı olmak için çorba sattı.
--reklam--
Kocaeli'de Helikon Çağdaş Sanat Derneği ve Bahçecik Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından etkinlik düzendi. Etkinlik sebebiyle Kocaeli'ye gelen 15 Ukraynalı heykeltıraş ve ressam sanatçısı, Rus-Ukrayna savaşına tepki çekmek istedi. Borşç çorbası yapan Ukraynalı kadın sanatçılar, Başiskele sahilinde çorbalarını sattı. Gün boyu çorba yapıp satan Ukraynalı kadınlar, elde ettikleri gelirleri savaş mağdurlarına harcayacak.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/ukraynali-kadinlar-ulkelerine-destek-icin-kocaelide-corba-yapip-satti)