# Yapılandırılan borçlar için ilk taksit ödemesinde son gün 1 Kasım

> Vergi dairelerine başvuran ve borçlarını yapılandıran mükelleflerin ilk taksitlerini, peşin ödemeyi tercih etmişlerse peşin ödemelerini en geç 1 Kasım Pazartesi günü yapmaları gerekiyor.

- Kaynak: Mardin Life
- URL: https://www.mardinlife.com/gundem/yapilandirilan-borclar-icin-ilk-taksit-odemesinde-son-gun-1-kasim
- Dil: tr-TR
- Yayın tarihi: 2021-10-26T13:52:02+03:00
- Güncelleme: 2021-10-26T13:52:02+03:00
- Yazar: ESRA ÜRÜNDÜ
- Kategori: GÜNDEM
- Ajans / kaynak: İLKHA
- Görsel: https://cdn.mardinlife.com/2021/10/yapilandirilan-borclar-icin-ilk-taksit-odemesinde-son-gun-1-kasim-96822.jpg

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine başvuruda bulunan 5 milyon 804 bin 861 mükellefin, yapılandırmanın bozulmaması için peşin ya da ilk taksit ödemelerini 1 Kasım Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor. İkinci taksit ise 30 Kasım'a kadar ödenecek. SGK'ye ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Yapılandırılan borçların peşin olarak 1 Kasım'a kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılıyor.

Yapılandırma yasasından yararlanmak üzere 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvuruda bulunmuştu.

 

Bu kapsamda, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırılmış, 5 Ekim 2021 tarihine kadar 23 milyar 84 milyon lira tahsilat gerçekleştirilmişti.

---
Kaynak: [Mardin Life](https://www.mardinlife.com/gundem/yapilandirilan-borclar-icin-ilk-taksit-odemesinde-son-gun-1-kasim)