tatlidede
tatlidede

Güney Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip, çalışmalarına başlanan Güney Çevreyolu inşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.
  • 11.08.2022 16:58
Güney Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar sürüyor

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Güney Çevreyolu inşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İlçenin trafiğini rahatlatacak olan ve yaklaşık 17 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde iki gidiş, iki de geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşan Kızıltepe çevreyolunun yapımı sürüyor.

Çevreyolu inşaat alanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, Tarihi İpekyolu üzerinden seyir halinde olan ağır tonajlı araçların geçişinin özellikle yönlendirileceği Güney Çevre Yolunun trafiği rahatlanacağını kaydetti.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak, ilgili kurumlarla birlikte şehrin sorunlarının çözümü için oldukça yoğun bir mesai harcadıklarını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş,  Özellikle Kızıltepe İlçesinin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Güney Çevreyolu'nda karşılaşılan bazı teknik sorunların aşıldığını, çalışma ile ilgili başlatılan inşaa çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Tarihi İpekyolu üzerinden seyir halinde olan ağır tonajlı araçların geçişinin özellikle yönlendirileceği Güney Çevre Yolunun trafiği rahatlanacağını kaydeden Vali Demirtaş, “17 kilometre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde iki gidiş, iki de geliş olmak üzere toplamda 4 şeritten oluşan Kızıltepe çevre yolunun yapımına kısa süre önce başladı. Bir yandan ilçemizin içmesuyu sorunu ortadan kaldırmak ve sorumluluk alanlarımız da bulunan yollarda çalışmalara devam ederken bir yandan da her geçen gün artan nüfus ve buna bağlı olarak artan araç sayısı nedeniyle oluşan yoğun şehiriçi trafiğini rahatlatacak çevre yolunu ilçemize kazandırmanın gayretindeyiz. Kızıltepe'de en yoğun araç trafiğinin bulunduğu İpekyolu güzergahı ve ilgili lokasyonda ciddi rahatlama sağlayacağına inandığımız Çevre yolumuzu mümküm olan en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Üzerine yoğunlaşıp, çalıştığımız gerek altyapı yatırım hizmetleri ile gerekse de istihdam kapısı olacak daha bir çok yeni yatırım projelerimizi inşallah hayata geçireceğiz.” dedi.

Resim

Editör: Kadir Üründü

Yorumlar

Image
sami
12.08.2022 / 16:09

Bir haberi tıklıyoruz başka haber çıkıyor

Yorum Yaz