tatlidede
tatlidede

Kardan adam değildi!

Kardan adam değildi!

Kış mevsiminin tam anlamıyla yaşandığı günlerin içindeyiz.

Yoğun bir şekilde yağan karı, evlerimizin, işyerlerimizin pencerelerinden seyretmeyenimiz yoktur herhalde.

Bir taraftan bu seyrin verdiği keyfi anlık yaşarken diğer taraftan da yağışla beraber yaşanacak olumsuzlukları da sanırım ki düşünmeyenimiz olmamıştır.

Bilinçaltımızdan gelen uyarılarla yollarda kalan, kaymaktan kurtulamayıp kaza yapan araçların yanı sıra sokakta yürürken kayıp düşerek bir tarafını kırıp hastanelere doluşan insanlar hayallerimizde canlandı yine ve bu canlanma, hemen hemen her yıl tekrarlanan manzaralara tanıklık etmiş olmamız nedeniyle olsa gerek.

Hayalimizde canlandırdığımız bu olumsuzlukları olağan bir durummuş gibi karşılamayanımız yoktur. Zira yıllardan beri sürüp gelen bu olumsuzlukların bilinçaltımızda edindiği yer budur.  

Öyle ya; Kış gelir, kar yağar. Kar yağar, yollar tarumar olur. Yollar tarumar, yollarda kaymalar, yollarda kalmalar, kazalar vs. vs... Ve bu kadere tam anlamıyla karşı koyacak bir güç olamaz.

Değerli okurlarım;

Son birkaç gündür Mardinimizin maruz kaldığı yoğun kar yağışının ardından karşı karşıya kaldığımız olumsuzlukların geçmişe nazaran çok daha az olduğunu farketmeyeniniz yoktur herhalde.

Onca yağışa rağmen anayolların yanı sıra birçok ara yolda da hafızalarımızda yer edinmiş olan olumsuzluklarla karşı karşıya kalmadık bu kez.

Bunun bir sebebi var elbette ki.

Yağışlar nedeniyle evlerinden çıkmayan ya da çıktığı zamanlarda yapılan çalışmalara tanık olamayan hemşerilerimiz bu sebebin ne olduğunu bilemez tabi ki. Mesleğimiz gereği her yere dikilen gözümüz ve her sese delik olan kulağımız aracılığıyla tanık olduğum bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum şimdilik;

Cuma’yı, Cumartesi’ye bağlayan gece,

Saat gecenin ikisi,

Kar yağışı tüm hızıyla devam ediyor.

Belediyenin araçları tam tekmil bir şekilde yollarda ve büyük bir hızla temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.  Takdire şayan bu çalışmanın başında ise Mardin Valimiz Sayın Mustafa Yaman var.

Uzun süren haber yapma mesaimin ardından eve giderken tanık olduğum bu manzarada bulunan sayın valimizi gördüğüm ilk anda tanıyamadığımı da itiraf edeyim. Çalışmanın orta yerinde bulunup etrafına talimatlar veren biri dikkatimi çekmişti. Ayağında botu, sırtında parkesiyle bu manzaranın orta yerine kurulmuş olan bu kişi, gün ışığında ya da küçük bir yağmurda eriyip yok olabilecek bir Kardan Adama benzemiyordu. Bu kişinin Sayın Valimiz olduğunu anlamam uzun sürmedi tabi. Anladığım anda da “İşte bu ya!.” demekten kendimi alamadığımı da itiraf edeyim.

Geçmiş yıllarda yaşanan onca olumsuzlukların neden bu kadar azaldığını, gecenin Saat 02’sinde tanık olduğum bu sahneyle cevaplandırıyor ve başta sayın valimiz Mustafa Yaman olmak üzere, gecenin o saatinde kendisini yalnız bırakmayarak yanında olan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan Bey’e, elindeki küreğiyle kaldırım temizleyen İşçi Mehmet’ten tutun da kullandığı traktörü, greyderi ve kamyonuyla daha sağlıklı bir güzergâhı daha sorunsuz bir şekilde kullanmamız için gecelerini gündüz eden Mustafa’ya, Ahmet’e, Süleyman’a ve isimlerini saymakla bitiremeyeceğim 120 kişilik karla mücadele ekibinde bulunup emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.

Kardan adamlardan değil, adam gibi adamlardan süreklilik arz eden hizmetler diliyor  ve daha güzel bir Mardin’de yaşamak ümidiyle saygılar sunuyorum.           

Yorumlar

Image
hakan
06.02.2017 / 09:41

Ülkemiz bu güzel hizmet adamlarına ihtiyacı vardır. Hizmeti esas alan bir profil sergilemek gerekir. Teşekküler

Image
ercan
02.02.2017 / 12:16

yayınlar mısınız bilmem ama mesele kardan kapanan yolları açmak değil. ki Ahmet Türk zamanında da kar yağdığında yollar kapanmadı. asıl mesele halkın iradesine hukuksuz bir şekilde el koymak ve barışsever bir insanı hapsetmektir.

Image
Mardinli
02.02.2017 / 11:10

gecenin ikisinde değil gündüzün ortasında ve medyanın orta yerine hitap eden çok kardan adamlar gördük. Umarım çok güzel anlattığınız bu hizmetler sürekli olur. Bu hizmeti verenlere de anlatan yazara da teşekkür ediyorum.

Image
TEMA
02.02.2017 / 10:51

2 DÖNEM BOYUNCA BELEDİYE BAŞKANLARI BİRİ TUZ U SAKLIYORDU BİRİ ÜŞÜMEMEK İÇİN DIŞARI ÇIKMIYORDU.GERÇEKTENDE VATANDAŞ OLARAK RAHAT ETTİK BU KIŞ.KIZILTEPE KAYMAKAMINI UNUTMAYIN YETERKİ SORUNU AKTARIN MEZARLIKLAR BAKIM VE TEMİZLİĞİ ÖRNEĞİDİR DESTEĞİMİZ TAM VALİ VE KAYMAKAM BEYE

Image
Osman Aslan
02.02.2017 / 01:32

Kadir kardeşim, fikrine sağlık yazı güzel olmuş hakkı sahibine teslim etmek lazım. İnşaallah yanılmayız (!!)

Image
Nusret
01.02.2017 / 23:48

kadir bey, tebrik ederiz güzel anlatmışsınız. özlemiştik ne zamandan..

Image
Deniz YIlmaz
01.02.2017 / 19:29

Ağzına yüreğine sağlık çok güzel kaleme almışsın

Yorum Yaz